21 Mayıs, 2024, Salı
DOLAR32.2216
EURO34.9867
ALTIN2512.2

Dicle ilçesinde Filistindeki Gazze halkına destek için yardım etkinliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dicle ilçesinde Filistindeki Gazze halkına destek için yardım etkinliği
Abone ol
Yardım Etkinliği Hakkında Bilgi Paylaşan Dicle Ilçesine Bağlı Kırsal çavlı Mahallesi Cami Imam Hatibi Sadık Böğüç, “yardım Etkinliğini Filistin’deki Mazlum Halk Için Yapıyoruz. Bütün Sevgili Halkımız Davetlidir. Kim Elinden Ne Gelmişse, Elinden Gelen Ne Yardımı Yapmaya çalışmışsa, Yiyeceğini, Içeceğini, Giyeceğini, Meyvesini, Sebzesini Getirmiştir. En Azından Biz De Elimizden Geldiği Kadarıyla Bir Katkıda Bulunalım, Gelip Alışveriş Yapalım. Bu Yaptığımız Alışverişler Inşallah Bize Hayır Olarak Geri Dönecektir. Başka Yerde Alışveriş Yapma Ihtimali Olduğu Halde Burada Alışveriş Yapmanız, Inşallah Size Hayır Olarak Yazılacaktır. En Azından Mahşerde Rahman Olan Allah Bize, Siz Ne Yaptınız? O Kadar Suriyeli, Filistin’deki Kardeşlerimiz öldürülürken, Bu Kadar Zulüm Altındayken Sizin Elinizden Ne Geliyordu? Diye Sorduğunda En Azında Ya Rabbi, Bizim Elimizden Yardım Etkinliği Yapmak Geliyordu, Dedik. Elimizden Geldiği Kadarıyla Biz De Bunu Yapmaya çalıştık, Dememiz Bile, En Azından Rabbimize Vereceğimiz Bir Cevabımız Olsun. Yarın öbür Gün Mahşerde, Hiçbir şey Yapmayıp Evinde Oturmak Da Var, Ama Ya Rabbi Vallahi Gidip Onlara Yardım Edemiyordum, En Azından Maddi Olarak Yardım Yapmaya çalışıyordum, Diyebilmek De Var. Allahu Teala Bizi Tüm Dünya Mazlumları Için Elimizden Gelen Bir şey Varsa, Yapmayı Nasip Etsin, Yapanlardan Allah Razı Olsun. Filistin’deki Kardeşlerimiz Için Yardım Yapmak Isteyenler, Bu Pazartesi’nden Başladık, Cuma Akşamına Kadar Yardım Etkinliğimiz Devam Edecek. Onun Dışında Yardım Yapmak Isteyen Varsa, Müftülüğümüze Gelip Kendisi Yine Yardım Yapabilir. Yardımlar Her Zaman Açıktır. Istedikleri şekilde Yapabilir, Müftülükten Iban Da Alıp Yardım Yapabilirler. Ya Da Elden Yardımı Da Yapabilirler. Cuma Akşamına Kadar Buradayız. Bekleriz Inşallah. Tüm Halkımız Davetlidir. Allah Hayrınızı Kabul Etsin” Dedi.

Diyarbakır’ın Dicle ilçesindeki Merkez Yeni Cami altında, Filistin’deki Gazze’ye destek için yardım etkinliği düzenlendi.

Dicle ilçesinde görev yapan imamlarca düzenlenen yardım etkinliğinde gönüllü vatandaşlar tarafından her türlü yiyecek, giyecek, oyuncak hediye edilerek bırakılabiliyor. Ayrıca yardım etkinliğinde her türlü gönüllü bağış yapılabiliyor. Burada oluşturulan yardımların İsrail’in çirkin saldırılarına maruz kalan Filistin’deki mazlum Gazze halkına gönderilecek. İsteyen vatandaşlar, yardım etkinliğinde istediği ürünü satın alarak ya da bağışta bulunarak katkı sunabilecek.

Yardım etkinliği hakkında bilgi veren Çavlı Mahallesi Cami İmam Hatibi Sadık Böğüç, “Yardım etkinliğini Filistin’deki mazlum halk için yapıyoruz. Bütün sevgili halkımız davetlidir. Kim elinden ne gelmişse, elinden gelen ne yardımı yapmaya çalışmışsa, yiyeceğini, içeceğini, giyeceğini, meyvesini, sebzesini getirmiştir. En azından biz de elimizden geldiği kadarıyla bir katkıda bulunalım, gelip alışveriş yapalım. Bu yaptığımız alışverişler inşallah bize hayır olarak geri dönecektir. Başka yerde alışveriş yapma ihtimali olduğu halde burada alışveriş yapmanız, inşallah size hayır olarak yazılacaktır. Cuma akşamına kadar yardım etkinliğimiz devam edecek. Onun dışında yardım yapmak isteyen varsa, müftülüğümüze gelip kendisi yine yardım yapabilir. Yardımlar her zaman açıktır. Cuma akşamına kadar buradayız” dedi.

6 ile 11 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan yardım etkinliğinde elde edilecek olan tüm gelirlerin Filistinlilere destek için Gazze’ye ulaştırılacağı belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erzincanda aile ve sosyal hizmet faaliyetleri anlatıldıÖnceki Haber

Erzincanda aile ve sosyal hizmet faaliye...

Diyarbakırda ‘Tarih Yazan Çocuklar sahnede yerini aldıSonraki Haber

Diyarbakırda ‘Tarih Yazan Çocuklar sahne...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar