14 Ekim 2026, Çarşamba
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Dicle Elektrikten Akçakale ve Harrana 470 milyon liralık yatırım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dicle Elektrikten Akçakale ve Harrana 470 milyon liralık yatırım
Abone ol
Dicle Elektrik, şanlıurfa'nın Harran Ve Akçakale Ilçelerinde Son Yıllarda Gerçekleştirdiği 470 Milyon Liralık Yatırımla Enerji Altyapısını Güçlendirdi.

Dicle Elektrik, Şanlıurfa’nın Harran ve Akçakale ilçelerinde son yıllarda gerçekleştirdiği 470 milyon liralık yatırımla enerji altyapısını güçlendirdi. Yapılan yatırımlarla birlikte bölgede arz güvenliği sağlanırken, müşteri memnuniyetinde de önemli artış kaydedildi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji dağıtımı hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Dicle Elektrik, Şanlıurfa’nın Harran ve Akçakale ilçelerinde gerçekleştirdiği yatırımlarla bölgenin enerji altyapısını modernize etmeye devam ediyor. Son yıllarda toplam 470 milyon lirayı bulan yatırımlar sayesinde iki ilçede de enerji arz kalitesi yükseltilirken, ekonomik ve sosyal gelişime de katkı sağlandı. Ayrıca yeni trafo merkezleri, yeraltı şebekeleri ve aydınlatma projeleri hayata geçirildi.

2026’da 135 milyon liralık yeni yatırım

Dicle Elektrik 2026 yılı yatırım programı kapsamında ise Akçakale ve Harran’a toplam 135 milyon liralık yeni yatırım yapacak. Yatırımlar sayesinde alçak ve orta gerilim hatlarında yenileme ile yeraltı şebeke yatırımlarının sürdürülmesi hedefleniyor. Altyapı güçlendirme çalışmaları sayesinde muhtemel arıza kaynaklı kesintiler önemli ölçüde azaltılırken, bölgedeki abonelere sunulan enerji hizmetinin kalitesinin daha da artırılması hedefleniyor.

"Şanlıurfa’nın uzun vadeli enerji altyapısını inşa ediyoruz"

Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, şunları söyledi:

‘’Harran ve Akçakale ilçelerimiz, tarımsal potansiyeli ve büyüyen nüfusuyla enerji ihtiyacının her geçen gün arttığı stratejik bölgelerimiz. Bu noktada aralıksız olarak sürdürdüğümüz yatırımlarımızla Şanlıurfa’nın uzun vadeli enerji altyapısını inşa ediyoruz. Ayrıca, şebeke hatlarımızı yer altına alarak hem görüntü kirliliğinin önüne geçiyor hem de dış etkenlerden kaynaklı muhtemel arızaları minimuma indirmiş oluyoruz."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çocukları böyle sömürüyorlar Önceki Haber

Çocukları böyle sömürüyorlar

Edremitli muaythai sporcusu dünya şampiyonluğu için Malezya yolcusu Sonraki Haber

Edremitli muaythai sporcusu dünya şampiy...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar