25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.561
EURO35.0233
ALTIN2434.0

Devletin gücünden büyük güç yoktur

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Devletin gücünden büyük güç yoktur
Abone ol
KÜTAHYA'DA, 1 HAZİRAN 2022 GECESİNDE YAŞANAN KONTAK KAPATMA EYLEMİNDE ÖZVERİ İLE ÇALIŞAN 200 PERSONELE TEŞEKKÜR BELGELERİ VERİLDİ. TÖRENDE KONUŞAN BELEDİYE BAŞKANI PROF. DR. ALİM IŞIK, "O GECE GÖREV ALAN PERSONELİN TARİH YAZDI" DEDİ.

Kütahya’da, 1 Haziran 2022 gecesinde yaşanan kontak kapatma eyleminde özveri ile çalışan 200 personele teşekkür belgeleri verildi. Törende konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, "O gece görev alan personelin tarih yazdı" dedi.


1 Haziran gecesinde otobüsçü esnafının kontak kapatması ile birlikte, vatandaşların mağdur olmaması ve evlerine gitmeleri için gerek tüm özveriyi gösteren belediye personeline teşekkür belgesi verildi.


Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleşen teşekkür belgesi törenin açılış konuşmasını Ulaşım Hizmetleri Müdürü Lütfullah Kutlu yaptı. Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kutlu, 1 Haziran gecesi özel halk otobüsü işletmecilerinin kontak kapatma eylemi ile ilgili olarak söylenecek çok söz olduğunu ancak susarak hiçbir şey söylenmeyecek bir gece yaşandığını söyledi. Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kutlu, “Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Alim Işık, o gecenin karanlığında bize ışığı yaktı, başkan yardımcılarımız koordine etti, daire müdürlerimiz omuz verdi, sizler ve bizler o gece hemşehrilerimizi sokakta bırakmadık. O gece emek veren tüm belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.



"Türkiye’de hiçbir ilde olmayan ücreti vermemize rağmen hakaret işittik"


Bir musibet bin nasihattan iyidir atasözünün Kütahya Belediyesi’ne, belediye çalışanlarına ve Kütahya’ya bir tarih yazdırdığını söyleyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, o tarihin kahramanlarının o gece görev alan belediye çalışanları olduğunu ifade etti. Başkan Işık, “İyi niyetle çalışan, şehrime, şehrimin insanına katkı yapan herkese huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum. Ama her toplumun içinde olduğu gibi bu grubun içerisinde de çürük elma var ise, çürük elmaları ayıklamak o toplumun görevi. Teşekkürü bu tür kriz anlarında doğru ve hızlı karar vererek, vatandaşın mağduriyetini engelleyen karar vericileri başta olmak üzere uygulamadaki siz arkadaşlarımıza ediyorum. O gece meclisimizde Türkiye’de hiçbir ilde olmayan ücreti vermemize rağmen hakaret işittik, meclis üyelerine hakaretler edildi, belediyeye söylenmedik söz kalmadı. Biz çözüm bulmak zorundayız, kararımızı verdik ve diğer işlemlerimize devam ettik. Onların seviyesine düşemezdik. Gereken yapıldı. Meclisten sonra bir baktık kontak kapatılmış. Anayasal suç. Kimsenin kimseye ulaşım özgürlüğüne engel olmaya hakkı yok. Bırakın hakkı haddi yok. Tutanaklar tutuldu ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz yasal çerçevede yapılması gereken ne ise onu yaptı. Hızlıca karar alıp belediyemizin tüm araçlarını sefere koyarak vatandaşımızı mağdur etmedik” diye konuştu.



"İşimiz önce kurumun itibarını korumaktır"


Yapılan eylemin planlı bir eylem olduğunu ifade eden Başkan Işık, belediye personelinin özverili çalışmalarıyla bunu bastırdıklarını ifade etti. Başkan Işık, “Dersimizi aldık. Tedbirlerimizi alacağız. Kimse devletten ve devletin kurumundan büyük değildir. Bu olaylar hepimize birçok sonuç çıkarttı. Devletin gücünden büyük güç yoktur. İşimiz önce kurumun itibarını korumaktır. Bu itibarı korumak sizlerin ve bizlerin göreviydi, o gece herkes bunu yaptı. Allah sizden razı olsun” şeklinde konuştu.


Başkan Işık, konuşmasını, “Belediyemiz adına yaptığınız her türlü katkı ve hizmet için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu belediyenin çalışanı ister memur olsun, ister yeni girmiş işçi Kütahya Belediyesi’nde çalışmanın onurunu yaşayacak” sözleri ile tamamladı.


Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın konuşmasının ardından 1 Haziran gecesinde görev alan farklı müdürlüklerin 200 personeline teşekkür belgeleri Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Damcı, Ertuğrul Cevahir, Murat Arık ve birim müdürleri tarafından verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ardahanda Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü tanıtıldıÖnceki Haber

Ardahanda Mesleki ve Teknik Eğitim İşbir...

Kayserispor 27. kez Süper LigdeSonraki Haber

Kayserispor 27. kez Süper Ligde

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar