160x600
21 November, 2025, Friday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Deve kervanı 105 yıl sonra tarihi Hançalar Köprüsünden geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Deve kervanı 105 yıl sonra tarihi Hançalar Köprüsünden geçti
Abone ol
Denizli’nin çal Ilçesinde Düzenlenen Hançalar Kervan Yolu Yürüyüşünde, Tarihi Hançalar Köprüsü üzerinden 105 Yıl Aradan Sonra Deve Ve Atlardan Oluşan Kervan Geçti. Katılımcılar, Tarihi Kervan Yolunda Geçmişi Adım Adım Yaşadı.

DENİZLİ (İHA) – Denizli’nin Çal ilçesinde düzenlenen Hançalar Kervan Yolu Yürüyüşünde, tarihi Hançalar Köprüsü üzerinden 105 yıl aradan sonra deve ve atlardan oluşan kervan geçti. Katılımcılar, tarihi kervan yolunda geçmişi adım adım yaşadı.

Denizli’nin Çal ilçesinde tarihi ticaret ve kervan yolu üzerinde yer alan Hançalar Köprüsünden 105 yıl aradan sonra develer ve atlar geçiş yaptı. Hançalar halkı ve gönüllüler tarafından düzenlenen Hançalar Kervan Yolu Yürüyüşü Kırık Minare’den (Kayı Pazarı) başlayıp Köprübaşı ve Hançalar Pazaryeri güzergâhında gerçekleştirildi.

Tarihi kayıtlarda yer î bilgilere göre, Kırık Minare’nin bulunduğu alan eskiden Kayıpazarı olarak biliniyor ve ticaret ile sosyal yaşamın merkezi olarak kullanılıyordu. Yürüyüş boyunca katılımcılar, tarihi kervan yolunu adım adım deneyimleme fırsatı buldu. Etkinlikte Kayıpazarı, Hançalar Köprüsü, Hançalar Mahallesi ve Çal ilçesinin tarihçesi anlatılarak bölgenin kültürel mirası katılımcılara aktarıldı.

Öte yandan, ilk kez gerçekleştirilen etkinliğin ise her yıl devam etmesinin planlandığı öğrenildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bilecikte kurtuluş yılı sinema keyfiyle kutlandı Önceki Haber

Bilecikte kurtuluş yılı sinema keyfiyle...

Çanakkale Boğazından geçen genel kargo gemisi makine arızası yaptı Sonraki Haber

Çanakkale Boğazından geçen genel kargo g...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar