
DEVA Partisi'nden Yargıtay'a tepki: "Hukuk devletinin yok edilmesine karşı her türlü mücadeleyi göstereceğiz"
DEVA Partisi'nden Yargıtay'a tepki: "Hukuk devletinin yok edilmesine karşı her türlü mücadeleyi göstereceğiz"
DEVA Partisi milletvekilleri İdris Şahin ve Mustafa Yeneroğlu, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına tepki gösterdi.
Yargıtay'ın aldığı karara karşı durduklarını ve buna karşı her türlü mücadeleyi parlamento zemininde göstereceklerini ifade eden İdris Şahin, "Olay sadece Can Atalay dosyasıyla anlatılmaktan çok daha farklı noktalara evrildi. Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin özellikle hem parlamentoya hem de Anayasa Mahkemesi üyelerine yönelik almış olduğu kararı kabul etmemiz mümkün değil" dedi.
Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu ülkenin demokrasisi aksak da olsa işledi. Zaman zaman, dönem dönem darbelere maruz kaldı, bu darbeler sonucunda hep millet kaybetti.
Darbeyi yapanların hiçbir şekilde cezalandırılmadığını, gerçek anlamda hukuk önüne çıkartılmadığını hep gördük ama bugün geldiğimiz nokta itibariyle Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvuru sonrasında vermiş olduğu kararı Yargıtay ilgili ceza dairesinin yok saymasını kabul etmek mümkün değil.
Bizim buradan uyarımız şu anki iktidar sahiplerine; bireysel başvuru yolunu Anayasa Mahkemesi'ne taşıdığında o gün kampanyalarda 'en önemli reform' olarak ifade edilen bireysel başvurunun bugün yine bir yüksek yargı tarafından yok edilmiş olmasına iktidar mensupları arzu ettiğimiz ölçüde bir tepki göstermediler.
Hele Beştepe'deki sözüm ona danışmanların yapmış olduğu değerlendirmelere ve Adalet Bakanı'nın bugün yapmış olduğu açıklamalara baktığımızda, yargı zaman zaman iktidarlar elinde özellikle ülkeyi ve milleti şekillendirmek adına sopa olarak kullanıldı ama hiçbir dönemde bu kadar siyasallaşmadı."
Şahin, "Bugün burada DEVA Partisi milletvekilleri olarak huzurunuzda bulunmamızın temeli; var olan Anayasamızın yok sayılması.
Bakın bu adım adım geldi. Hemen 1 günde, 3. Ceza Dairesi'nin kararıyla olgunlaşan bir süreç değil. İktidar ortakları başta Sayın Devlet Bahçeli olmak kaydıyla Sayın Cumhurbaşkanı zaman zaman ekranlar karşısında, zaman zaman yapmış olduğu toplantılarda var olan anayasayı yok saydığına ilişkin fiili uygulamalarını gördük, sözlü şikayetlerini gördük.
Anayasal bir kurum olan Anayasa Mahkemesi'nin yok sayılması gerektiğini, kapatılması gerektiğini söyleyen Sayın Bahçeli'ydi ve yine 'Anayasa Mahkemesi'nin kararlarına uyulmaması gerekebilir' diyen de Sayın Erdoğan'dı.
Dolayısıyla bu anlayışın hukuku özümsemesi, içselleştirmesi mümkün değil" diye konuştu.

Yorum Yazın