160x600
23 November, 2025, Sunday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Derecikte çiftçiler imece usulü ile birbirlerine yardım ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Derecikte çiftçiler imece usulü ile birbirlerine yardım ediyor
Abone ol
HAKKARİ'NİN DERECİK İLÇESİNDE BAHARIN GELMESİYLE BİRLİKTE ÇİFTÇİLERİN İMECE USULÜYLE BAĞ BAHÇE TEMİZLİĞİ MESAİSİ BAŞLADI.

Hakkari’nin Derecik ilçesinde baharın gelmesiyle birlikte çiftçilerin imece usulü bağ bahçe temizliği mesaisi başladı.


Derecik ilçesinde havaların ısınmasıyla bağ bahçe işlerine yoğunluk veren vatandaşlar, ağaç budamadan çevre temizliğini imece usulü ile yapıyor. Hummalı bir çalışma içerisine giren vatandaşlar bir yandan bağ ve bahçe temizliği yaparken bir yandan üzüm bağlarında budama yapıyor.


Havaların ısınmasıyla bağ bahçe işlerine başladıklarını söyleyen Koryürek köyü sakinlerinden Mensur Yılmaz, "Normalde bu işlem daha önce yapmamız gerekirken, bu yıl yoğun yağmur yağışlardan dolayı geç başladık. Köyde üzüm bağları çok olduğu için sıraya alıp o şekilde çalışıyoruz. Köyden her hanenin ayrı bahçesi olduğu için sırasıyla gidiyoruz. Normalde daha erken başlamamız gerekiyordu. Yağmur yağışları durmadığı için geç başladık. Ama çok şükür bugün bitti. Bizim insanlarımız yardımsever ve birbirlerine yardım etmeyi seviyorlar. Birbirimize yardım ederek daha hızlı bir şekilde işlemi bitiriyoruz. Bağlarımızın bulunduğu alan engebeli olduğu için traktör giremiyor mecburen hep birlikte kazma kürek yardımıyla toprağı kazıyoruz. Bağlarımız çok büyük olduğu için yardımlaşarak işlerimizi erken bitiriyoruz. Buranın üzümü çok tatlı ve lezzetlidir. Aynı zamanda dışarıya da satışını yapıyoruz. Çok şükür topraklarımız verimli bereketlidir. Ceviz ve bal gibi ürünümüz de çok meşhurdur" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bozüyükte depremzedeler için hayır çarşısı kuruldu Önceki Haber

Bozüyükte depremzedeler için hayır çarşı...

Yusufeli eski ilçe merkezindeki son bina da yıkıldı Sonraki Haber

Yusufeli eski ilçe merkezindeki son bina...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar