160x600
06 Temmuz, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Depremzede kadınlar, depremin izlerini silmeye çalışıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Depremzede kadınlar, depremin izlerini silmeye çalışıyor
Abone ol
AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI, DEPREM BÖLGESİNDEKİ KADINLARIN HAYATLARINI YENİDEN İNŞA ETMELERİ, YIKIMIN OLUMSUZ ETKİLERİNDEN KURTULMALARI, SOSYAL VE EKONOMİK YÖNDEN GÜÇLENMELERİ İÇİN YENİ HİZMET BİRİMLERİ OLUŞTURURKEN, GİRİŞİMCİ KADINLARA DA DESTEK OLUYOR. BAKANLIK, DEPREMZEDE KADINLARIN HIZLICA HAYATLARINI YENİDEN KURMALARI, REHABİLİTE OLMALARI VE AİLELERİNİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMALARI İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR. BU KAPSAMDA ÜLKEMİZİN DÖRT BİR YANINDAN GELEN KADIN KOOPERATİFLERİNİN DESTEĞİ İLE GAZİANTEP’TE 2, KAHRAMANMARAŞ’TA 2, ADIYAMAN VE MALATYA’DA 1’ER TANE OLMAK ÜZERE ÇADIR VE KONTEYNER KENTLERDE TOPLAMDA 6 İŞ ATÖLYESİ AÇTI.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, deprem bölgesindeki kadınların hayatlarını yeniden inşa etmeleri, yıkımın olumsuz etkilerinden kurtulmaları, sosyal ve ekonomik yönden güçlenmeleri için yeni hizmet birimleri oluştururken, girişimci kadınlara da destek oluyor.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, depremzede kadınların hızlıca hayatlarını yeniden kurmaları, rehabilite olmaları ve ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamaları için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede ülkemizin dört bir yanından gelen kadın kooperatiflerinin desteği ile Gaziantep’te 2, Kahramanmaraş’ta 2, Adıyaman ve Malatya’da 1’er tane olmak üzere çadır ve konteyner kentlerde toplamda 6 iş atölyesi açtı. Böylelikle kadınların ekonomik anlamda teşvik edilmesi planlanıyor.


İş atölyelerine çarşaf, yastık kılıfı, tişört gibi acil ihtiyaçların üretilmesi için dikiş makinesi, halı, kilim tezgahları yerleştirildi. Örgü, takı tasarımı, ahşap boyama ve ebru alanları oluşturuldu. Bu atölyelerde usta öğreticiler eşliğinde dikiş nakış öğrenen kadınlar, diğer depremzedelerin ihtiyaçlarını da karşılayarak onlara destek oluyor. İş atölyelerindeki eğitimlere katılan kadınlar hem becerilerini geliştiriyor hem de depremin olumsuz etkilerinden kurtuluyor. Bu zamana kadar yaklaşık 2 bin 500 depremzede kadın iş atölyelerine katılarak diğer depremzedeler yararına da katkı sağladı.


Bakanlık tarafından ayrıca, iş atölyeleri ile depremden etkilenen illere yakın aktif kadın kooperatifleri eşleştirildi. Bu sayede orta ve uzun vadede hem üretim kapasitelerinin artırılması hem de kadınların ekonomik anlamda teşvik edilmesi planlanıyor. Depremden etkilenen kadın kooperatiflerinin desteklenmesine yönelik iş birliği öte yandan deprem bölgesinde bulunan tüm kadın kooperatifleri ile iletişim kurularak deprem sonrası mevcut durumları değerlendirildi, ihtiyaçları tespit edildi. Bu çerçevede ilgili birimlerle koordinasyon sağlanarak kadın kooperatiflerinin ellerinde bulunan ürünlerin satışı sağlanıyor. Ayrıca Bakanlık, deprem bölgelerinde bulunan ve olumsuz etkilenen kadın kooperatiflerinin desteklenmesine yönelik özel sektör ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği geliştirilmesine yönelik çalışmalar da yürütüyor.



Depremzede anneler için bebek bakım odası


Bakanlık, depremzede annelerin bebeğini emzirebileceği, altını değiştirebileceği, çocuk bezi, ıslak mendil gibi temel ihtiyaç malzemelerinin olduğu, anne ile bebeğin mahremiyetinin korunabildiği ortak alanların oluşturulmasını planladı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Enkazdan çıkartılan depremzede 54 günlük yaşam mücadelesini kazandıÖnceki Haber

Enkazdan çıkartılan depremzede 54 günlük...

Yenimahalle Belediyesinin 104üncü yardım tırı yola çıktıSonraki Haber

Yenimahalle Belediyesinin 104üncü yardım...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar