160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Depremzede down sendromlu Doğa, akülü arabasına kavuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Depremzede down sendromlu Doğa, akülü arabasına kavuştu
Abone ol
10 YAŞINDAKİ DOWN SENDROMLU DOĞA OĞLAĞA, GAZİANTEP NURDAĞI İLÇESİNDEKİ EVLERİNİN ENKAZINDA KALAN AKÜLÜ ARABASINA HAYIRSEVER VATANDAŞ SAYESİNDE YENİDEN KAVUŞTU. KÜÇÜK KIZ ARABASIYLA BAHÇEDE SEVİNÇ TURLARI ATTI.

Gaziantep’ın Nurdağı ilçesindeki evlerinin enkazında akülü arabası kalan down sendromlu küçük kız, akülü arabasına hayırsever vatandaş sayesinde yeniden kavuştu. Küçük kız, arabasıyla bahçede sevinç turları attı.


Gaziantep Nurdağı ilçesi Sakçagözü köyünde yaşayan 10 yaşındaki down sendromlu Doğa Oğlağa, deprem felaketinden birkaç gün önce annesiyle birlikte Manavgat’ta yaşayan ablasının yanına geldi. Deprem felaketinde Doğa ve annesinin yaşadığı ev yerle bir olurken, Doğa’nın en sevdiği oyuncağı akülü arabası da enkaz altında kaldı. Doğa’nın evlerinin enkazının görüntülerini izlerken sürekli akülü arabasını istemesi ve ’Arabam kaza yaptı’ sözleri, komşularının dikkatini çekti. İsminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir vatandaş, Doğa’nın akülü arabasının aynısını alarak küçük çocuğa hediye etti. Arabasına yeniden kavuşan Doğa’nın keyfi yerine gelirken, bahçede sevinç turları attı.



"Depremi Manavgat’ta yaşadık"


Depremden kısa bir süre önce Manavgat’ta yaşayan kızının yanına geldiklerini anlatan anne Nazire Oğlağa, "Kızımın yanına gelmemiz sayesinde belki de canımızı kurtarmış olduk. Evimiz enkaz yığınına dönmüş. Allah korusun bu enkazın altında kalıp yaşamımızı yitirebilirdik. Enkazın altında kızımın akülü arabası da kaldı. Kızım arabasını her şeyden çok seviyordu. Sürekli arabasını isteyip durdu. Alacak durumumuz da yok. Allah razı olsun hayırseverimiz kızımı sevindirdi. Artık Gaziantep’te bir evimiz yok. Bundan böyle kızımla birlikte Manavgat’ta büyük kızımın yanında yaşayacağız" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OMÜ Tıpta meydana gelen yangınla ilgili açıklamaÖnceki Haber

OMÜ Tıpta meydana gelen yangınla ilgili...

Nişanlarında toplanan 7 bin lirayı depremzedelere bağışladılarSonraki Haber

Nişanlarında toplanan 7 bin lirayı depre...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar