160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Depremzede aileler ve çocukları belediyenin etkinliğinde moral buldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Depremzede aileler ve çocukları belediyenin etkinliğinde moral buldu
Abone ol
YOZGAT'TA DEPREMZEDE AİLELER VE ÇOCUKLARI BELEDİYENİN ETKİNLİĞİNDE MORAL BULDU

Yozgat Belediyesi, depremzede çocuklar ve aileleri için depremin izlerinin silinmesi adına çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.


Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından afet bölgesinden Yozgat’a gelen depremzede çocuklar ve aileleri için Yozgat Belediyesi tarafından moral gecesi düzenlendi.


Yozgat Cemil Çiçek Adalet ve Eğitim Merkezi Konferans Salonunda depremzede çocuklara moral olmak ve çocukların kaynaşmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerde palyaçolar, yüz boyama etkinlikleri, müzikli eğlence ile oyunlar oynayarak çocuklar keyifli vakit geçirdi. Hem ailelerin hem de çocukların moral bulduğu eğlenceye ilgi oldukça yoğun oldu. Yozgat Belediyesi ekipleri tarafından etkinliğe gelen ailelere ve çocuklara çeşitli hediyeler verilerek pamuk şeker dağıtıldı. Yapılan etkinlikle gönüllerince doyasıya eğlenen çocuklar depremin izlerini silmeye çalıştı.



Depremin etkileri siliniyor


Malatya’dan Yozgat’a geldiklerini söyleyen Sevim Mordeniz, “Çocuklarla buradayız. Çocuklarımız eğleniyor bu etkinliklerle depremin etkileri biraz olsa da siliniyor. Bize de moral oluyor” dedi.


10 yaşındaki depremzede Asya Öksüz ise “Bu etkinlikler bizi çok mutlu ediyor. Burada çok eğleniyoruz, depremzedeyiz. Burada depremi unutturmaya çalışıyorlar. Bizim için güzel bir gündü" şeklinde konuştu.



"Ensar muhacir kardeşliğini yaşatıyoruz"


Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse ise “Adalet Eğitim Merkezide kalan 588 kişi için bir etkinlik düzenledik. Burada 170 çocuğumuz var. O çocuklarımıza neşeli bir gece geçirimlerini sağlamak ve depremin acılarını beraber sarabilmek için onlarla burada olduk. Bu süreç uzun bir süreç. Hem belediye, valilik ve halkımız olarak depremzedelere hem sahip çıkmak sorumluğumuz hem de zorunluluğumuz var. Ensar ve muhacir kardeşliğini burada yaşatmak istiyoruz. Bugün ekiplerimiz moral gecesi düzelendi. Animasyon, palyaço gösterileri, pamuk şeker dağıtımı gibi etkinlikler düzeliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni tramvay hattı hizmete başladı, Başkan Büyükkılıç vatman koltuğuna oturduÖnceki Haber

Yeni tramvay hattı hizmete başladı, Başk...

Elbistanda ticaretin kalbinin attığı caddelerdeki yıkım FPV dronla görüntülendiSonraki Haber

Elbistanda ticaretin kalbinin attığı cad...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar