160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı yapıldı
Abone ol
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ (AFAD) BAŞKANLIĞI İLE DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINCA 81 İLDE EŞ ZAMANLI "DEPREM ANI, ÇÖK KAPAN TUTUN VE TAHLİYE TATBİKATI" YAPILDI

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığınca 81 ilde eş zamanlı "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı" yapıldı.


"Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı" İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde 81 ilde eş zamanlı olarak yapıldı.


Kırklareli’nde de Müftülüğü binasında senaryo gereği sirenler çaldı. Vali Birol Ekici ve Kur’an kursunda bulunan öğrenciler “çök-kapan-tutun" yaptı. Daha sonra ikici sirenin çalmasıyla Vali Ekici ve öğrenciler binadan çıktı.


Tatbikatta konuşan Vali Birol Ekici afetlerin önemine değinerek, “Bütün dünyada kabul görmüş oran 1’e 7’dir. Eğer afet öncesinde 1 birimlik bir harcama yapıyorsanız afet sonrasında 7 birimlik malınızı korursunuz. Yine canlılarımızın korunması da aynı şekildedir. Eğer afet öncesinde hazırlık yapıyorsak çok sayıda can da öncesinde tecrübeli olunduğu için kurtarılıyor” dedi.


AFAD ekipleri öğrencilere ve personele bilgilendirmede bulundu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eski kitabını getir, indirim kuponu kazanÖnceki Haber

Eski kitabını getir, indirim kuponu kaza...

Bakan Ersoy, Türkiyeye en çok ziyaretçi gönderen ülkeyi açıkladıSonraki Haber

Bakan Ersoy, Türkiyeye en çok ziyaretçi...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar