17 Haziran, 2024, Pazartesi
DOLAR32.8148
EURO35.237
ALTIN2460.1
Yusuf Cinkara Otomotiv

Denizli OSB Teknik Koleji öğrencilerinin iş fikirleri tüm ödülleri topladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizli OSB Teknik Koleji öğrencilerinin iş fikirleri tüm ödülleri topladı
Abone ol
özel Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi (dostek), Kosgeb 2023.06 Iş Fikri Teklif çağrısı Ve Iş Planı ödülü Destek Programı’na Katıldığı Güçlü Iş Fikirleri Ile Damga Vurdu.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK), KOSGEB 2023.06 İş Fikri Teklif Çağrısı ve İş Planı Ödülü Destek Programı’na katıldığı güçlü iş fikirleri ile damga vurdu.

DOSTEK Koleji Denizli İhracatçılar Birliği Genç Mucitler Aranıyor yarışmasında kazandığı birincilik, TÜBİTAK Ege Bölge Finalleri’nde yarışmaya hak kazanması, TEKNOFEST yarışmalarında farklı kategorilerde elde edilen başarıların yanında münazara ve bilgi yarışmalarında da dereceler kazanmıştı. Bu başarılarla DOSTEK Koleji, hem Denizli’de hem de Ege Bölgesi’nde adından söz ettirmeye devam ediyor. Son olarak DOSTEK Koleji öğrencileri; meslek lisesi öğrencileri ve mezunlarının katıldığı KOSGEB 2023.06 İş Fikri Teklif Çağrısı ve İş Planı Ödülü Destek Programı kapsamında düzenlenen ‘Benim Fikrim Benim İşim’ kategorisinde yarışmaya katılmış, iş fikri sunumlarını gerçekleştirmişti. Bu kategoriye toplam 22 iş fikriyle katılması bile büyük bir başarıya imza atan DOSTEK Koleji öğrencileri birincilik, ikincilik, üçüncülük ve iki adet jüri özel ödülü kazanarak ödül törenine damga vurdu. Gerek güçlü iş fikirleriyle katılım göstermesi gerekse tüm ödüllere sahip olması farklı alanda çeşitli başarılar elde eden DOSTEK Koleji öğrencilerinin güçlü bir girişimcilik ruhuna da sahip olduklarını gösteriyor.

Yarışmada birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülü DOSTEK Koleji’nin

Bir çok iş fikrinin yer aldığı ‘Benim Fikrim Benim İşim’ kategorisinde “Yapay Zeka Destekli ‘Paper Note’ Projesi / Yazılım ve Mobil Uygulamasının İmalatı” isimli iş fikriyle DOSTEK Koleji öğrencisi Hüseyin Konak birincilik ödülüne layık görüldü. Yine DOSTEK Koleji öğrencilerinden Ramazan Akyar “Çok Amaçlı Sterilizasyon Cihazı Tasarımı ve Makinesinin İmalatı” iş fikriyle ikinci, Burhan Zengin ise “Yapraklı ve Basit Köklü Sebze Türü Bitkilerin Kimyasal Ürün Kullanmadan Düşük Voltajda Doğru Akım Verilerek Gelişiminin Hızlandırılması Projesi / Doğal Bilimler ve Mühendislikle İlgili Diğer Araştırma ve Deneysel Geliştirme Faaliyetleri” iş fikriyle üçüncü oldu. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş’ın elinden aldılar. Ayrıca Fatıma Çiftçi ve Cennet Ceylin Gezgin “Retro Kıyafetlerin İmalatı, Satışı ve Kiralanması” iş fikriyle; Hüseyin Mert İzmirli, Kerem Aydın ve Ali Kaan Pala ise “Mobil Lazer Kesim Robotu Tasarımı ve İmalatı” iş fikriyle jüri özel ödülüne layık görüldü. Jüri özel ödülü sahipleri ödüllerini Denizli İl Milli Eğitim İl Şube Müdürü Yavuz Çağlar ve Özel Denizli OSB Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Saadettin Dumlu’dan aldılar.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Toprakkale’de Sağanak yağış etkili oldu: Tıkalı logarlar açıldıÖnceki Haber

Toprakkale’de Sağanak yağış etkili oldu:...

Andırın Kırsalında Ulaşım Standartları YükseliyorSonraki Haber

Andırın Kırsalında Ulaşım Standartları Y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar