20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Denizin dibinden bisiklet bile çıktı, hayalet ağ avcıları şaştı kaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizin dibinden bisiklet bile çıktı, hayalet ağ avcıları şaştı kaldı
Abone ol
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin Akdeniz’de Hayalet Ağlarla Mücadele Etmek Ve Foklarının Yaşam Alanı Falezlerde Deniz Kirliliğinin önüne Geçmek Amacıyla Kurduğu Dalgıç Ekibi, Ilk Görevine çıktı. Belediye Başkanı ümit Uysal’ın Da Katıldığı Ekip, Tarihi Kaleiçi Yat Limanı’nda Sualtı Temizliği Yaptı.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesinin Akdeniz’de hayalet ağlarla mücadele etmek ve foklarının yaşam alanı falezlerde deniz kirliliğinin önüne geçmek amacıyla kurduğu dalgıç ekibi, ilk görevine çıktı. Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da katıldığı ekip, tarihi Kaleiçi Yat Limanı’nda su altı temizliği yaptı.

Muratpaşa Belediyesi, Antalya Körfezi’nde biyoçeşitliliği korumak, Akdeniz foklarının yaşam alanı falezlerde sualtı kirliliğinin önüne geçmek ve hayalet ağlarla mücadele etmek için ‘Falezler Bizim Evimiz’ projesini hazırladı. Sivil Toplum İçin Destek Vakfı ve Turquoise Coast Environment Fund (TCEF) tarafından desteklenen projeyle belediye çalışanlarından 10 kişilik gönüllü dalgıç ekibi kuruldu. Antalya Sualtı Derneğiyle (ANTSAD) ortak yürütülen proje çerçevesinde gönüllüler eğitimlerin ardından tek yıldız dalgıç sertifikası aldı.

Ekip, Başkan Uysal’ın da katılımıyla tarihi Kaleiçi Yat Limanı’ndan ilk görevine çıktı. Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıçlarını da eşlik ettiği dalış öncesi tören düzenlendi. Törende Başkan Uysal, “Her şeyi kendisine hak gibi, dünyanın sahibi gibi gören insandan dünyaya saygı duyan, uyumlu yaşayan, dengeli paylaşan insana, eko insana doğru yolculuğumuz devam ediyor” diye konuştu. Bunun yaşamın her alanında devam edeceğini belirten Başkan Uysal, “Bu konuda çaba gösteren herkese şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Bisiklet çıktı

Konuşmaların ardından Başkan Uysal, Muratpaşa Belediyesinin su altı temizlik ekibiyle tüpleri sırtlandı, ekipmanların kontrol etti ve temizlik için tarihi Kaleiçi Yat Limanı’na daldı. Dalışta deniz dibinden misinalar, birbirine bağlı iğneler, ucunda kurşun ağırlığı bulunan ağlar, balık tutmak için kullanılan sepetler çıkartıldı. Ekip bir bisikleti de denizden karaya aldı. Bisikletin tamamen küflendiği görüldü.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Niğde AFADa yeni müdür atandıÖnceki Haber

Niğde AFADa yeni müdür atandı

Vandaki barınak sokak hayvanlarına şifa dağıtıyorSonraki Haber

Vandaki barınak sokak hayvanlarına şifa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar