160x600
05 Temmuz, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Denize dökülen küller “sağlık” tartışmasına sebep oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denize dökülen küller “sağlık” tartışmasına sebep oldu
Abone ol
Muğla’nın Marmaris Ilçesinde önceki Gün Bir Grup Ingiliz Turistin, ölen Yakınlarının Küllerini Denize Dökmesinin Ardından Yaşanan Tepkiler üzerine Açıklama Yapan Uzmanlar, Bin 200 Dereceyi Bulan Sıcaklıkta Yanan Hiçbir şeyde Bakteri Bulunmadığını Söylerken, Denizden Alınan Numunelerin De Mavi Bayraklı Sahillerden Alınan Rutin Numune Alım Işlemi Olduğu öğrenildi.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde önceki gün bir grup İngiliz turistin, ölen yakınlarının küllerini denize dökmesinin ardından yaşanan tepkiler üzerine açıklama yapan uzmanlar, bin 200 dereceyi bulan sıcaklıkta yanan hiçbir şeyde bakteri bulunmadığını söylerken, denizden alınan numunelerin de mavi bayraklı sahillerden alınan rutin numune alım işlemi olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz gün sabah saatlerinde Marmaris Uzunyalı sahilinde bir grup İngiliz, ülkelerinde ölen yakınlarının küllerini denize bıraktı. Öldükten sonra yakılan şahsın küllerinin bir kısmı Marmaris’i çok sevdiği için yakınları tarafından düzenlenen törenle denize döküldü. Olayı gören bazı vatandaşlar ise kıyıya bu kadar yakın şekilde ölmüş bir insanın küllerinin denize atılmasının sağlık açısından zararlı olabileceğini ifade etti. Sosyal medyada da gündem olan ve yaşanan tepkilerin ardından açıklama yapan uzmanlar ise 900 ile bin 200 derece sıcaklıkta yanan hiçbir şeyde virüs, bakteri gibi sağlığa zararlı organizmaların yaşamayacağını belirtti. Ayrıca İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından denizden alınan numunelerin olayla hiçbir ilgisinin olmadığı, mavi bayraklı sahillerde rutin numune alım işlemi olduğu öğrenildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alacanın camili kilimi coğrafi tescil belgesi aldıÖnceki Haber

Alacanın camili kilimi coğrafi tescil be...

Ercişte 2. Spor Şenlikleri başladıSonraki Haber

Ercişte 2. Spor Şenlikleri başladı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar