160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

DATÜB heyeti Bakü şehitlerini andı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DATÜB heyeti Bakü şehitlerini andı
Abone ol
DÜNYA AHISKA TÜRKLERİ BİRLİĞİ (DATÜB) HEYETİ SOVYET SOSYALİST CUMHURİYETLER BİRLİĞİ (SSCB) TARAFINDAN 20 OCAK 1990’DA BAKÜ’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN KATLİAMIN 33’ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA DÜZENLENEN ANMA TÖRENİNE KATILDI.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) heyeti Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) tarafından 20 Ocak 1990’da Bakü’de gerçekleştirilen katliamın 33’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenine katıldı.


DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov ve dünyanın dokuz ülkesinden gelen yönetim kurulu üyelerinin yer aldığı heyet şehitliğe karanfil bırakarak dua etti.


Kassanov, "Biz Ahıskalı Türklerde Karabağ savaşına katıldık. 9 şehidimiz var. Bu aynı zamanda bizim zaferimizdi. Savaşta bir de ulusal kahramanımız var. Biz aynı milletiz. Azerbaycan halkı güçlüdür. Biz Ahıskalı Türkler olarak Azerbaycan’ın bir parçasıyız. Büyük vatan mücadelesinde şehitlerimiz oldu. Biz büyük Türk milletinin evlatlarıyız. Bugün burada 20 Ocak 1990’da tanklara göğüslerini siper eden şehitlerimizi dualarla andık" dedi.


1944 yılında da Ahıska Türkleri sürgün acısını SSCB yüzünden yaşadığını ifade eden Kassanov, "Sürgün yıllarında Azerbaycan halkı bize kucak aştı. Bizler Ahıskalı Türkler olarak her zaman burada olacağız. Bugün burada acı günü dualarla andık” şeklinde konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mert Efe ES Elazığsporda Önceki Haber

Mert Efe ES Elazığsporda

Antalya’da ”Etik Standartlar Çalıştayı” başladı Sonraki Haber

Antalya’da ”Etik Standartlar Çalıştayı”...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar