160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Darendede kayısıya alternatif yetiştirilen dutta verim yüksek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Darendede kayısıya alternatif yetiştirilen dutta verim yüksek
Abone ol
Malatya’nın Darende Ilçesine Bağlı Balaban Mahallesinde Kayısıya Alternatif Olarak Yetiştirilen Yerli Dut Da Verim Oldukça Yüksek.

Malatya’nın Darende ilçesine bağlı Balaban Mahallesi’nde kayısıya alternatif olarak yetiştirilen yerli dutta yüksek verim dikkat çekiyor.

Balaban Mahallesi’nde çiftçilik ile uğraşan Mehmet Önder, bahçesine ektiği 100 adet yerli aşı dut fidanından ürünleri toplamaya başladı. 5 yaşındaki fidanlardan alınan verim yüzleri güldürürken genç girişimcinin ürettiği duta talep yağıyor. Bu yıl elde ettiği dutu işleyerek pekmez, kuru dut ve pestil yapan Önder, ürünlerine olan ilgiden memnun.

Ürettiği ürünlerin hemen satıldığını ve taleplere yetişemediğini belirten Mehmet Önder, “Dedelerimizin uğraş verdiği bu şifa kaynağı zenginliğin geçim kaynağı olabileceği hep hayalim olmuştu. Dut ağacının zirai donlardan etkilenmemesi ve organik olarak yetişmesi, ilaç ve gübre ihtiyacı olmaması, bakımının kolay olması, her yıl düzenli mahsul vermesi gibi kriterleri değerlendirerek alternatif ürün olarak 5,5 dönümlük bahçemize 100 adet dut fidanı dikimi gerçekleştirdim. Hepsini özel olarak yerli anaç cinslerden aşıladım. Bölgemde bir ilk olmanın gururunu yaşıyorum, hedefim kırsal kalkınma fonuna yazacağım bir proje ile ilime bir değer katmayı hedefliyorum, diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sevdamız Kocaeli fotoğraf yarışması kazananları belli olduÖnceki Haber

Sevdamız Kocaeli fotoğraf yarışması kaza...

Protez kol için 400 bin liraya ihtiyacı varSonraki Haber

Protez kol için 400 bin liraya ihtiyacı...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar