160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Damlar kardan temizleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Damlar kardan temizleniyor
Abone ol
Adıyaman'ın Sincik Ilçesine Bağlı Arıkonak Köyünde Vatandaşlar Evlerinin Damlarını Küremeye Başladı.

Adıyaman’ın Sincik ilçesine bağlı Arıkonak köyünde vatandaşlar evlerinin damlarını küremeye başladı.

Sincik ilçesine bağlı Arıkonak köyü sakinlerinden Emrah Kurt, köyde yaklaşık bir buçuk metre kar yağdığını belirterek evlerinin damlarında kar temizleme çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Hava sıcaklıklarının eksi dereceleri gördüğü Arıkonak köyünde evlerinin damlarını kürümeye başlayan köylüler, temizleme çalışmasının yapılmaması halinde evlerin çökebileceğini vurguladı.

Yaklaşık 1,5 metreyi bulan kar kalınlığından dolayı evlerinin damlarında ağırlık oluştuğunu belirten köylülerden Emrah Kurt, "Bu yıl oldukça güzel kar yağdı. O kadar çok kar yağdı ki evlerimizin damları bu karı kaldıramayacak hale geldi ve bizlerde bu yüzden damda bulunan karları temizlemeye başladık. Kar berekettir, kar olmazsa kuraklık olur. Umarım daha da fazla yapar ve yazın su sorunu yaşamayız. Bizler günlük olarak bu karları evlerimizin damından aşağıya atıyoruz. Yeter ki kar yağsın bereket yağsın" diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avrupalı kayakseverlerden Erciyese övgüÖnceki Haber

Avrupalı kayakseverlerden Erciyese övgü

Talas personeline ilk yardım eğitimiSonraki Haber

Talas personeline ilk yardım eğitimi

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar