29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.512
EURO34.9619
ALTIN2433.9

Dağcılar, Ağrı Dağının kuzey kanadının tırmanışa açılmasına dikkat çekti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dağcılar, Ağrı Dağının kuzey kanadının tırmanışa açılmasına dikkat çekti
Abone ol
Dağcılar, Ağrı Dağı'nın Kuzey Kanadının Tırmanışa Açılmasına Dikkat çektiler

Dağcılar, Iğdır’da Ağrı Dağı’nın kuzey kanadının tırmanışa açılmasına dikkat çekmek için cam binadan iniş yaptı.

Iğdır Dağcılık Kulübü’ne bağlı 4 dağcı, dağcılık sporunu tanıtmak ve Ağrı Dağı’nın kuzey kanadının da tırmanışlara açılmasına dikkat çekmek için merkezde bulunan Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası’na ait 6 katlı 22 metre yüksekliğindeki cam binanın çatısından Türk bayrağı açarak başarılı bir iniş yaptı.

Önceden hazırlıklarını yapan ekip, gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra Türk bayrağı açarak cam binadan başarıyla iniş yaptı. Türkiye Dağcılık Federasyonu Antrenörü Şahap Eryılmaz, "Ağrı Dağı Kuzey rotasında defalarca tırmanışlarım oldu, bölgenin benim için önemi büyüktür. Dağcılık eğitimli sporcuların yapabileceği bir spor. Bizim amacımız dağcılığın riskli bir spor dalı olmadığını ve eğitimle başarılabileceğini göstermek. Iğdır’da buna ihtiyaç var. Bunun için böyle bir etkinlik düzenledik. Iğdır’da bu tür spor kulüplerinin çok daha fazla olması gerekiyor. Hem Azerbaycan, İran ve Ermenistan, bu bölgede faaliyetlerde bulunuyor ve biz onlara böyle aktivitelerin olduğunu gösterirsek eğitim turizmi bile açılır" dedi.

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan, yönetim olarak dağcılık sporunun geliştirilmesi için çalıştıklarını söyleyerek, “Belli yüksekliklerde barınaklar yaptık. Mihmandar bulma konusunda sıkıntımız var. 2 yıl eğitimli ve belgeli olması istenen mihmandarlar için bölgemizde uygun isimler bulamadık. İnşallah Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun desteğiyle kuzey kanadının tırmanışlara açılması Ağrı Dağı’nın önemli bir adım olacak. Yüzde 64’ü ilimiz sınırları içerisinde olan Ağrı Dağı’na Iğdır’dan da tırmanışlar gerçekleştirilecek. Kentimize büyük bir Ağrı Dağı maketi de yapmak istiyoruz. Amacımız insanlarımızın ilgisini çekebilmek" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cemar Genel Müdürü Yalçından Başkan Ergüne ziyaretÖnceki Haber

Cemar Genel Müdürü Yalçından Başkan Ergü...

Batmanda apartmana giren dilenci ayakkabı çaldıSonraki Haber

Batmanda apartmana giren dilenci ayakkab...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar