160x600
21 November, 2025, Friday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Cumhuriyet coşkusu Aladağların zirvesinde yaşandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet coşkusu Aladağların zirvesinde yaşandı
Abone ol
Niğde’de Cumhuriyet’in 102. Yılı Etkinlikleri Kapsamında Düzenlenen "102. Yılda, 102 Dağcı Ile Emler Zirvesi" Faaliyeti Başarıyla Tamamlandı.

Niğde’de Cumhuriyet’in 102. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ’102. Yılda, 102 Dağcı ile Emler Zirvesi’ faaliyeti başarıyla tamamlandı.

Türkiye’nin farklı illerinden gelen 102 dağcı; 3 bin 723 metre yüksekliğindeki Emler Zirvesi’ne tırmanarak Cumhuriyet coşkusunu doruklarda yaşadı. Sokullupınar Kamp Alanı’nda bir araya gelen dağcılar, zorlu doğa şartlarında yaklaşık 8 saatlik bir tırmanış gerçekleştirdi. Zirveye çıkan sporcular; Türk bayrağı açtı ve hep birlikte İstiklal Marşı’nı okuyarak Cumhuriyet’in 102. yılını en yüksek noktada kutlamanın gururunu yaşadı. Düzenlenen etkinliğe Muğla’dan katılan Nursel Ölmez; "Aladağlara üçüncü kez gelişim. Daha önce dağcılık eğitimlerimi burada aldım ve zirveye Demirkazık ve Emler’e tırmandım ama bu faaliyete ilk defa katılıyorum. Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun düzenlediği ve Cumhuriyetimizin 102. yılına özel bu etkinlikte yer almaktan gurur duyuyorum. Vali ve belediye başkanlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Şanlıurfa’dan katılan Bekir Yavuz ise; "İki arkadaş katılıyoruz. Daha önce 15 Temmuz Şehitler Anma Programı’nda bulunmuştuk. Demirkazık ve Emler çok önemli ve zor zirveler. Cumhuriyetimizin 102. yılı vesilesiyle 102 dağcının burada olması gurur verici. Burada olmaktan çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aile Yılında 662 bin kişi THYnin yüzde 15 indirimli uçuş fırsatından yararlandı Önceki Haber

Aile Yılında 662 bin kişi THYnin yüzde 1...

Muradiyede imam hatip okullarının 74. kuruluş yıl dönümü kutlandı Sonraki Haber

Muradiyede imam hatip okullarının 74. ku...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar