160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesine katılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesine katılıyor
Abone ol
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Brezilya'nın BelÉm Kentinde 10 Kasım’da Başlayacak Ve Iki Hafta Sürecek Olan Birleşmiş Milletler (bm) Iklim Değişikliği çerçeve Sözleşmesi 30. Taraflar Konferansı (cop30), Liderler Zirvesi'ne Katılıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Brezilya’nın Belém kentinde 10 Kasım’da başlayacak ve iki hafta sürecek olan Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 30. Taraflar Konferansı (COP30), Liderler Zirvesi’ne katılıyor.

Brezilya’nın Belém kentinde 10 Kasım’da başlayacak ve iki hafta sürecek olan Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 30. Taraflar Konferansı (COP30), Liderler Zirvesi ile başlıyor. Zirvede Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz temsil ediyor. Cevdet Yılmaz, zirve öncesinde ev sahibi Brezilya Devlet Başkanı Sayın Luiz Incio Lula da Silva tarafından zirvenin gerçekleştireceği alanda karşılandı. Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İklim eylemi, sürdürülebilir kalkınma ve ortak geleceğimiz adına yürütülen küresel çabaların konuşulacağı COP30’un, ülkelerimiz ve dünya için somut ve adil sonuçlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

COP30

COP30, Amazonlar ve ormansızlaşmayla mücadele, küresel sıcaklık artışını 1,5C ile sınırlama çabaları, yeni ulusal katkı beyanlarının (NDC) sunulması ve COP29’da verilen finansman taahhütlerinin ilerlemesi ana gündem maddeleriyle toplanacak. Bununla birlikte sera gazı emisyonlarının azaltılması, iklim değişikliğine uyum, gelişmekte olan ülkelere yönelik iklim finansmanı ile yenilenebilir enerji ve düşük karbonlu teknolojiler de öne çıkan başlıklar arasında yer alacak. Liderler Zirvesi’nin ardından müzakere toplantılarında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bakan Yardımcısı ve İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Fatma Varank ve İklim Değişikliği Başkanı Prof. Dr. Halil Hasar müzakerelerde Türkiye’yi temsil edecek.

Müzakere sonuçları, 22 Kasım’daki kapanış oturumunda açıklanacak.

1995 yılından bu yana düzenlenen COP toplantıları, sürdürülebilir iklim eylemlerinin geliştirilmesi ve ortak stratejiler belirlenmesi amacıyla dünya ülkelerini bir araya getiriyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kastamonuda korkutan bina yangını Önceki Haber

Kastamonuda korkutan bina yangını

Motosiklet otomobile çarptı: 1 yaralı Sonraki Haber

Motosiklet otomobile çarptı: 1 yaralı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar