160x600
03 Temmuz, 2025, Perşembe
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Lideri İle Görüştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Lideri İle Görüştü
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu kapsamında Türkmenistan Millî Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu kapsamında Türkmenistan Millî Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov ile bir araya geldi.

İkili görüşmede, Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel konular ile İsrail'in masum sivillere yönelik sistemli saldırıları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Türkmenistan arasında gerçekleşen bu buluşmanın her alanda karşılıklı kazanımları artırmaya yönelik çabaların sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 5 milyar dolar seviyesine çıkarılması için çaba harcanması gerektiğini belirtti.

Erdoğan, görüşmede İsrail'in gıda yardımı bekleyen sivillere yönelik saldırısını kınayarak, bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Ayrıca, Türkiye ve Türkmenistan'ın bölgeye gönderilen insani yardımları artırmak için iş birliği yapabileceğini belirtti.

Görüşme sırasında, "Doğal Gaz Alanında İş Birliğinin Geliştirilmesine İlişkin Karşılıklı İş Birliği Mutabakat Zaptı",

"Petrol ve Doğal Gaz Alanlarında İş Birliğine İlişkin Niyet Beyanı" ve "Türkmenistan Havayolları ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi Arasında Mutabakat Muhtırası" gibi anlaşmalar imzalandı.

Görüşme öncesinde, Türkmenistan tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a doğum günü vesilesiyle "Türkmen Halkının Fahri Aksakalı" unvanı verildi ve özel bir kaftan hediye edildi.

Erdoğan da bu nazik jesti için konuğu Berdimuhammedov'a teşekkür etti.

Toplantıya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım da katıldı.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TGDFden ihracatçıya destek çağrısıÖnceki Haber

TGDFden ihracatçıya destek çağrısı

Sınav Kaygısı ve Motivasyon semineriSonraki Haber

Sınav Kaygısı ve Motivasyon semineri

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar