Çukurova Üniversitesi’nin düzenlediği “Dünyaları Yiyoruz” başlıklı uluslararası gastronomi etkinliği, farklı kültürlerden yemekleri bir araya getirerek renkli anlara sahne oldu.
Çukurova Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi tarafından düzenlenen “Dünyaları Yiyoruz” başlıklı uluslararası gastronomi etkinliği, Yüreğir Belediyesi Gastronomi Mutfağı’nda gerçekleştirildi.
Etkinlikte farklı ülkelerden katılımcılar, kültürlerine özgü yemekleri hazırlayarak ziyaretçilere sundu.
Türkiye'den “Sütlaç”, İran’dan “Tahçin Pilavı”, Lübnan’dan “Sayadiyeh” ve Endonezya’dan “Coriander Garlic Fried Chicken with Sambal” gibi çeşitli lezzetler, misafirlerin büyük ilgisini çekti.
Katılımcı şefler ve öğrenciler, kendi mutfaklarının zenginliğini gözler önüne sererken, kültürel paylaşım da ön plandaydı.
Çukurova Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyeleri ise etkinlik boyunca bilimsel yemek yapım teknikleri ve sunum hakkında bilgiler verdi.
Katılımcılar, hazırladıkları yemekleri Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş’e takdim etti.
Rektör Prof. Dr. Beriş, her yemeği tek tek tadarak katılımcılarla sohbet etti ve çok kültürlü sofraların önemine dikkat çekti. “Bu tür etkinlikler yalnızca damak tadımızı değil, hoşgörümüzü ve kültürel zenginliğimizi de geliştiriyor,” ifadelerini kullandı.
Etkinlik kapsamında hazırlanan yemekler, sergilenerek gün boyunca ziyaretçilere ikram edildi.
Hem üniversite mensupları hem de Adana halkı, farklı ülke mutfaklarını yakından tanıma fırsatı buldu.
ÇÜ Bilim İletişimi Ofisi yetkilileri, etkinliğin geleneksel hale gelmesini istediklerini ve önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlarla düzenlenmesini hedeflediklerini belirtti.
Yorum Yazın