Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin sivil havacılık alanındaki en yeni yatırımı olan Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılacağını açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin sivil havacılık alanındaki en yeni yatırımı olan Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılacağını açıkladı.
Uraloğlu, "Çukurova Uluslararası Havalimanımız, Türkiye'nin gökyüzüne açılan 58. kapısı olarak tarihe geçecek," diyerek havalimanının önemine vurgu yaptı.
Bakan Uraloğlu, havalimanının yalnızca Çukurova bölgesinin değil, tüm Türkiye'nin Ortadoğu ülkelerine açılan en önemli kapılarından biri olacağını ifade etti.
"Başta Mersin ve Adana olmak üzere, Osmaniye ve Niğde gibi şehirlerde yaşayan 5 milyonun üzerindeki vatandaşımıza hizmet verecek," diyen Uraloğlu, havalimanının yılda 8 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağını belirtti.
Ayrıca, bölge ve ülke genelinde yaklaşık 3 bin kişiye doğrudan ve dolaylı istihdam sağlayacaklarını da ekledi.
Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın mimarisi hakkında da bilgi verdi. "Havalimanımızın hava kontrol kulesi, ağaç formunda tasarlandı.
Ayrıca, terminal binamız Çukurova'nın ünlü narenciyesinden ilham alan turuncu renklerle ve pamuk motifleriyle süslendi," dedi.
Bu tasarımın tarım ve teknolojiyi bir araya getirdiğini vurgulayan Uraloğlu, "Bölgenin yöresel kültürünü yansıtan ve Çukurova'ya yakışan muhteşem bir eser ortaya çıkardık," şeklinde konuştu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, 2023 yılı boyunca Türkiye genelinde birçok dev ulaşım projesinin hayata geçirildiğini de hatırlattı.
"Bu yıl, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın Kağıthane-Gayrettepe kesimini, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nı ve Bakırköy Sahil Kirazlı Metrosu'nu hizmete açtık.
Aynı zamanda Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A’yı başarıyla uzaya fırlattık," diyerek ülkenin ulaşım ve iletişim altyapısındaki ilerlemelere dikkat çekti.
Uraloğlu, Türkiye’nin 2053 hedefleri doğrultusunda yapımları devam eden Bayburt-Gümüşhane ve Yozgat Havalimanları ile planlanan Karaman Havalimanı'nın da devreye alınmasıyla birlikte, Türkiye'deki aktif havalimanı sayısını 61'e çıkaracaklarını söyledi. "2002 yılında sadece 26 aktif havalimanımız vardı.
Çukurova Uluslararası Havalimanı'nı da eklediğimizde bu sayı 58’e çıkacak," diyen Uraloğlu, Türk sivil havacılığının son yıllardaki büyük başarısını özetleyerek, "2023 yılı sonunda iç ve dış hat yolcu sayımız 214 milyonu aştı.
Bu başarı, havacılık alanında ne kadar doğru adımlar attığımızın bir göstergesi," ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın