19 Mayıs, 2024, Pazar
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Corendon Havayolları Brüksel'den Gazipaşa'ya İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Corendon Havayolları Brüksel'den Gazipaşa'ya İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi
Abone ol
Corendon Havayolları, Hollanda'nın ardından Belçika'nın başkenti Brüksel'den de Gazipaşa-Alanya Havalimanı'na (GZP) ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Corendon Havayolları, Hollanda'nın ardından Belçika'nın başkenti Brüksel'den de Gazipaşa-Alanya Havalimanı'na (GZP) ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

189 yolcu taşıyan Boeing 737-800 tipi uçak, geleneksel su takı töreniyle karşılandı.

Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Alanya'nın turizm açısından önemini vurgulayarak, artan uçuşların bölgeye büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Alanya Belediye Meclisi Üyesi Nazmi Zavlak da Corendon'un Alanya'yı base olarak seçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TAV Gazipaşa İşletme Koordinatörü Oğuzhan Karatürk, Corendon'un GZP'ye 17 destinasyondan uçuş gerçekleştireceğini ve bu sayede dış hat uçuşlarının 2024 yaz sezonunda %38 artacağını açıkladı.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ise Corendon'un bu yatırımının Alanya'ya ciddi bir kapasite oluşturacağına ve turizme büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, Corendon'un GZP'yi base olarak kullanacağını açıklamasını "yılın en büyük müjdesi" olarak nitelendirdi.

Dahaoğlu, Corendon'un bu yatırımının yanı sıra Alanya'ya da ciddi yatırımlar yapacağını ve bu sayede GZP'ye bu yıl 870 binin üzerinde, Corendon Havayolları tarafından da 200 bin turistin gelmesinin beklendiğini ifade etti.

Dahaoğlu, Corendon'un bu başarılı operasyonunun diğer havayollarına da örnek teşkil edeceğini ve Alanya'ya ve Gazipaşa'ya daha fazla turistin gelmesini sağlayacağına olan inancını dile getirdi.

Corendon Havayolları'nın Brüksel'den Gazipaşa'ya gerçekleştirdiği ilk uçuş, Alanya turizmi için önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Yeni uçuşların bölgeye turist akışını artırması ve turizm gelirlerinin de yükselmesi bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Boyundan büyük somun ekmeği ürettiÖnceki Haber

Boyundan büyük somun ekmeği üretti

Ukrayna Antalya Konsolosundan Başkan Arasa ziyaretSonraki Haber

Ukrayna Antalya Konsolosundan Başkan Ara...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar