160x600
01 December, 2025, Monday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Cizrede Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar programı düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cizrede Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar programı düzenlendi
Abone ol
Cizre’de "yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" Programı Düzenlendi

Şırnak Cizre ilçesinde Peygamber Sevdalıları tarafından sahabe hayatının anlatıldığı "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı düzenlendi.

Konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, Mus’ab bin Umeyr ve Nesibe Hatun’un hayatı anlatıldı. Program Abdullah Aksoy’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlahi ve ezgilerle devam eden programda, günün anlam ve önemine dair konuşma gerçekleştiren Molla Beşir Şimşek, Mus’ab bin Umeyr ve Nesibe Hatun’un hayatından anekdotlar paylaştı.

"İçimizde İslam’ın muhabbet, derdi, sorunu, sıkıntısı yoksa İslam’ın nurunu anlatamayız"

Sahabelerin hayatlarının bilinmesinin önemli olduğunu ifade eden Molla Beşir Şimşek, "Bugün çok önemli iki şahsiyeti kısa bir zamana sığdırmaya çalışacağız. Sizleri sıkmadan, iki güzel insanın güzelliklerinden nasibimizi alacağız. Bugün onlara muhtacız, bugün onları tanımaya muhtacız. Onlar burada nasıl iman etmiş, nasıl bu dine sahip çıkmışlar, nasıl amel ettiler ve nasıl Allah’ın rızasını kazandılar? Bunlar önemli şeylerdir değil mi? Allah-u Teala ’Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım.’’ diyor. Dünyaya geliş amacımız budur, ibadet için geldik. Salih ameller, ibadetlerimizi, duadan, zikirden, namazdan, yaptığımız her hayırlı işi ’Allah bizden razı olsun.’ diye yapıyoruz" dedi.

"Nesibe Hatun, Mus’ab’ın diliyle peygamberi tanımıştır"

Şimşek, "Bakın, 50 yaşında bir kadın iman ehli oluyor. Nesibe Hatun şöyle düşünüyor ’Mus’ab böyle bir talebe ise peygamber nasıl birisi?’ Merak ediyor ve Hz. Mus’ab ağabeyi ile beraber Mekke’ye geliyor. Peygamberi gördükten sonra Mus’ab’ın tarif ettiğinden daha büyük ve heybetli olduğunu söylüyor. Nesibe’nin manası peygamber aşkıdır. Eğer peygambere aşık oluyorsak bu ahlak ile hayatımızı yaşamamız lazım. Vallahi eğer İslam dinine hizmet etmezsek buralar ve çocuklarımız dahi ellerimizden kaçacaktır. Çünkü hayat boşluğu kabul etmez. Bu yüzden bu kıymetli insanları kendimize örnek bulalım. Peygamber Efendimize(sallallahu aleyhi vessellem) kulak verelim, sahabelere bakalım bu dine nasıl sahip çıktılar" diye konuştu.

Program, sahabe hayatlarını anlatan sinevizyon gösterimi sonrası Molla Ahmet Varol tarafından yapılan duayla son buldu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kazalar peş peşe geldi Önceki Haber

Kazalar peş peşe geldi

Sancaktepede hafriyat kamyonuyla çarpışan kamyonetin sürücüsü hayatını kaybetti Sonraki Haber

Sancaktepede hafriyat kamyonuyla çarpışa...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar