160x600
03 Temmuz, 2025, Perşembe
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Çin Devlet Başkanı Xi, Rusya'ya gidiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çin Devlet Başkanı Xi, Rusya'ya gidiyor
Abone ol
ÇİN DEVLET BAŞKANI Xİ JİNPİNG, RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADİMİR PUTİN'İN DAVETİ ÜZERİNE 20-22 MART TARİHLERİ ARASINDA RUSYA'DA TEMASLARDA BULUNACAK.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in daveti üzerine 20-22 Mart tarihleri arasında Rusya’da temaslarda bulunacak.

Kremlin Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in Rusya’ya geleceği duyuruldu.

Xi’nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in davetlisi olarak gerçekleştireceği ziyaretin detaylarını paylaşan Kremlin, "Xi’nin 20-22 Mart’ta Rusya’ya gerçekleştireceği ziyareti sırasında, Rusya ile Çin arasındaki kapsamlı partnerlik ve stratejik iş birliği ilişkilerinin geliştirilmesiyle ilgili güncel meseleler ele alınacak.

Rusya ile Çin’in uluslararası iş birliğinin derinleştirilmesi konusunda da fikir alışverişinde bulunulacak" ifadeleri kullanıldı.

İkili temaslar çerçevesinde Rusya ve Çin arasında çeşitli anlaşmalar imzalanacağı aktarıldı.

Putin geçtiğimiz şubat ayında yaptığı açıklamada, Çin ile ilişkilerinin tarihin en yüksek seviyesinde olduğunun altını çizmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Xi’nin Rusya’da resmi temaslarda bulunacağını belirtmişti.

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı saldırılar sonrası ABD ve müttefikleri Kiev’i desteklerken, Çin ise Birleşmiş Milletler de (BM) dahil tüm alanlarda Rusya’nın tarafında yer almıştı.

 

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyarbakırda sele kapılan plakalar sahiplerini bekliyorÖnceki Haber

Diyarbakırda sele kapılan plakalar sahip...

Yenimahalle Belediyespor namağlup liderlik koltuğuna oturduSonraki Haber

Yenimahalle Belediyespor namağlup liderl...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar