19 Mayıs, 2024, Pazar
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Cilt Bakımı Nedir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cilt Bakımı Nedir?
Abone ol
Cilt Bakımı Nedir?

 

Cilt bakımı , cilt sağlığını ve güzelliğini korumak, nemlendirmek ve iyi bir görünüm sağlamak için yapılan düzenli bakım rutinidir. Cilt bakımında doğal ürünleri tercih etmek, cildiniz için güvenilir bir seçenektir. BEE’O Doğal Cilt Bakım Ürünleri, cildinizin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak geliştirilmiş, %100 doğal, patentli formüllerle zenginleştirilmiş, cildinize nem, vitamin, mineral ve antioksidan desteği sağlayan özel bileşenler içerir. BEE’O Propolis, nemlendirici el, ayak, vücut kremleri, bebek pişik kremi, yoğun bakım kremi, masaj kremi, anti-aging etkili yaşlanma ve kırışıklık karşıtı serumlar ve kremler, terleme dengesini bozmayan doğal roll-onlar, selülit karşıtı sıkılaştırıcı jel, doğal dudak koruyucular, doğal yüz, vücut, çocuk ve aile boyu güneş kremleri ve güneş sonrası losyonu, sivilce ve yağlanma karşıtı serum, c vitaminli aydınlatıcı etkili ve yaşlanma karşıtı serumlar ile %100 doğal cilt bakımı için ihtiyaç duyabileceğiniz pek çok kategorideki ürünü sizlerle buluşturuyor. BEE’O Doğal Cilt Bakım Ürünlerine ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz.

 

Etkili Bir Cilt Bakımı İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Etkili bir cilt bakımı ; temizleme, nemlendirme, güneş koruması, beslenme ve uyku gibi uygulamaları bir arada içerir. Düzenli cilt bakımı uygulamak, cildinizin güzelliğini korumak, yaşlanma belirtilerini azaltmak ve akne, sivilce, leke ve ton eşitsizlikleri gibi cilt problemlerini önlemek için önemlidir. Propolis, arı zehri, arı sütü, ham bal gibi doğal arı ürünleri, cilde pek çok fayda sağlar ve uzun yıllardır cilt bakımında kullanılmaktadır. BEE’O Doğal Cilt Bakım Ürünleri içeriğinde saf Anadolu propolisi, arı sütü, arı zehri, ham bal, hyaluronik asit, non-nano mineral çinko, stabil C vitamini, B5 vitamini, E vitamini, shea yağı, jojoba yağı, çay ağacı yağı, zeytinyağı gibi doğal bileşenler bulunmaktadır. Bu doğal bileşenlerden elde edilen BEE’O Doğal Cilt Bakım Ürünleri cildinizin ihtiyaçlarına göre özel olarak formülize edilmiştir.

 

Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

 

Birkaç adımda kendi cilt bakım rutininizi oluşturmanız mümkündür. Temel cilt bakım rutininde cilt temizliği, tonik uygulama, nemlendirme ve güneş koruması uygulamaları bulunur.

 

Günlük hayatta pek çok etkene maruz kalan cildinizi her sabah ve akşam olmak üzere, kimyasal içermeyen, %100 doğal bileşenlerden elde edilmiş bir cilt temizleme ürünü ile nazikçe temizleyin. Makyajdan arındırdığınız cildinize nefes alma imkânı sunun. Cilt tipinize uygun ve kimyasal içermeyen doğal bir temizleyici tercih edin. Temizleme işleminden sonra gözeneklerin sıkılaşması amacıyla doğal içerikli bir tonik kullanarak cildinizi ferahlatın. Tampon hareketlerle ve makyaj pamuğu yardımı ile tonik uygulaması yapabilirsiniz. Ardından, cildinize etkili ve yoğun bir nem bakımı sağlamak üzere BEE’O Doğal Cilt Bakım Ürünlerini tercih edebilirsiniz!

 

Cilt Bakım Kremi Nasıl Olmalı?

 

Cilt bakım kremlerinin bazı özelliklere sahip olmasını bekleriz. Örneğin, iyi bir nem kaynağı olmalıdır. Propolis, arı sütü, ham bal, aloe vera, B5 vitamini ve hyaluronik asit gibi doğal bileşenler cildinize ihtiyacı olan nemi sağlamak üzere etkili bir cilt bakım ürününün içerisinde mutlaka yer almalıdır. Cilt bakım rutininize bu %100 doğal bileşenleri içeren krem ve serumları ekleyebilirsiniz. Cilt bakım kremi tercih ederken, dermatolojik olarak test edilmiş, etkinliği klinik çalışmalarla ispatlanmış, kimyasal, koruyucu, sentetik koku ve parfüm içermeyen, %100 doğal bileşenlerden elde edilmiş olmasına dikkat edebilir, böylelikle cildinizde alerji ve tahriş riskini en aza indirirken yoğun bir bakım sağlayabilirsiniz. Propolis ve E vitamini gibi çeşitli antioksidanları içeren doğal cilt bakım kremleri, cilt bariyerini güçlendirmeye yardımcı olur. Böylece daha pürüzsüz ve canlı bir cilt görünümünü desteklerler. Ayrıca, cilt bakım kremi tercih ederken yaşlanma ve kırışıklık karşıtı etki gibi potansiyel faydaları olan doğal cilt bakım kremlerine yönelebilirsiniz. Cildinizin özel ihtiyaçlarına uygun BEE’O Doğal Cilt Bakım Ürünlerini keşfetmek için tıklayınız.

 

Cilt Bakımında Nemlendirici Seçimi Neden Önemlidir?

 

Cilt bakımında en önemli noktalardan biri de iyi bir nemlendirici seçimidir. Çünkü neme doymuş bir cilt, daha az kırışır. En iyi nemlendirici seçimi nasıl olmalı diye soracak olursanız,yoğun nem bakımı sağlayan, kimyasal içermeyen, %100 doğal cilt bakım ürünlerini tercih etmekten çekinmeyin! Böylelikle, tahriş ve alerji riskini en aza indirmek mümkündür. Doğal cilt bakımında propolis, arı sütü, ham bal ve arı zehri içeren, hyaluronik asit, B5 ve E vitaminleri ve değerli yağlar ile zenginleştirilmiş kremleri ve serumları tercih edebilirsiniz. Propolis, arı sütü, ham bal ve arı zehri gibi doğal arı ürünlerini içeren nemlendirici krem ve serumlar kullanarak cildinize besleyici bir bakım sağlayabilmeniz mümkündür. Neme doymuş bir cilt, daha canlı ve pürüzsüz bir görünüme olanak sağlar. BEE’O Doğal Cilt Bakım Ürünleri; ihtiyaç duyabileceğiniz El, Ayak, Vücut için Nemlendirici Kremler, S.O.S Yoğun Bakım Kremi, Anti-Aging Kırışıklık ve Yaşlanma Karşıtı Yüz Bakım Kremi ve Anti-Aging Kırışıklık ve Yaşlanma Karşıtı Göz Çevresi Bakım Kremini tercih edebilirsiniz.

 

 

Etkili Bir Cilt Bakımı İçin Neden Güneş Koruyucu Kremler Kullanmalıyız?

 

Aydınlık ve bakımlı bir cilt görünümünün sağlanmasının temelinde cildin güneşin zararlı ışınlarından etkili bir şekilde korunması ön plana çıkmaktadır. Güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarına maruziyet, cilt lekeleri, cilt kanseri, cilt yanıkları gibi pek çok olumsuz cilt problemine sebebiyet verebilir. UVA ışınları yıl boyunca etkilidir ve camdan da cildimize ulaşır, daha çok yaşlanma ile ilişkilendirilmiştir. UVB ışınları ise yaz aylarında etkilidir ve cilt yanıklarından, cilt kanserinden, cilt lekelerinden sorumludur. Zararlı güneş ışınlarına karşı etkili bir güneş koruması için güneşe çıkmadan önce mutlaka geniş spektrumlu bir güneş kremi tercih edin.

 

En İyi Güneş Kremi Seçimi Nasıl Olmalı?

 

En iyi güneş kremi seçiminde nelere dikkat edilmeli diye soracak olursanız; non-nano mineral çinko ile filtrelenmiş, kimyasal filtre içermeyen, SPF50+ PA++++ özellik taşıyan, UVA ve UVB ışınlarına karşı geniş spektrumlu koruma sağlayan, suya dayanıklılığı yüksek, uygulandığında ciltte beyaz kalıntı  bırakmayan, günlük kullanıma uygun, makyaj bazı olarak da kullanılabilen, içeriğinde Anadolu propolisi gibi antioksidan desteği sağlayabilecek faydalı bileşenler bulunduran potansiyel ek faydalara sahip %100 doğal doğal güneş kremlerini tercih edebilirsiniz.

 

 

Doğal Cilt Bakımı Ne Demek?

 

Doğal cilt bakımı, cilt bakım ürünlerinde doğal ve organik içeriklerin tercih edildiği bir yaklaşımdır. Bu tür ürünler, sentetik kimyasallar yerine bitkisel özler, doğal yağlar, vitaminler ve mineraller gibi doğal bileşenlerden oluşur. Doğal cilt bakımı, cildin doğal dengesini korumayı, tahrişleri önlemeyi ve cilt sağlığını desteklemeyi hedefler.

 

Cilt Bakım Ürünü Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

 

Etiket okumak, bir ürünün neden tercih edilmesi gerektiğini veya neden tercih edilmemesi gerektiğini anlatan en basit yöntemdir. Cilt bakım ürünü seçerken mutlaka ürünün içeriği incelenmeli ve zararlı kimyasallar içermeyen, %100 doğal ve patentli bileşenler içeren cilt bakım ürünleri tercih edilmelidir. Dermatolojik olarak test edilmiş ürünlerin alerji yapma riski daha düşüktür. Bu nedenle mutlaka dermatolojik olarak test edilmiş ve etkinliği klinik çalışmalarla kanıtlanmış cilt bakım ürünlerini tercih edin.

 

Yağlı Ciltlerin Bakımı Nasıl Olmalı?

 

Yağlı ciltler için özel olarak formülize edilmiş doğal içerikli bir temizleyici ile sabah ve akşam düzenli olarak cildinizi temizleyin. Cildinizi temizledikten sonra tonik kullanarak cildinizin sebum salgısını dengelemek üzere gözeneklerin sıkılaşmasına destek olun. Cildi temizledikten sonra, yağlı ciltlerin de nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Çünkü nem ve yağ aynı şey değildir. Nem, cildinizin su tutma kapasitesini ifade eder! Yağlı ciltlere sahip kişiler, yoğun kimyasallar içeren nemlendiricilerden uzak durmalı, arı sütü, ham bal, hyaluronik asit, B5 vitamini, shea yağı, zeytinyağı, aloe vera gibi doğal nem sağlayabilecek içeriklere sahip ürünleri tercih etmelidir. Ayrıca, güneş koruyucu krem seçiminde de yüz için kullanıma uygun olduğu etiket bilgisinde yer alan, yüz için özel olarak formülize edilmiş, doğal içerikli, non-nano partiküller ile cildin derinliklerine penetre olmayan, UVA ve UVB ışınlarına karşı gözenekleri tıkamadan cilt yüzeyinden koruma sağlayan, kimyasal filtre içermeyen %100 doğal yüz güneş koruyucu kremler tercih edilmelidir. Makyaj ürünleri tercihinde yağsız formüllü, kimyasal içermeyen, gözenekleri kapatmayan, doğal içerikli makyaj ürünleri tercih edilmelidir.

 

Ayrıca, sebum dengelemek üzere, propolis, arı zehri, hyaluronik asit ve çay ağacı yağı gibi özel bileşenleri içeren doğal cilt bakım serumları da tercih edilebilir! Yağlı ciltle etkili bir mücadele için; sivilce oluşumunu önlemek, cilt yağlanmasını kontrol etmek ve sivilce izlerinin giderilmesini sağlamak üzere özel olarak formülize edilmiş BEE’O APIBEAUTY Sivilce ve Yağlanma Karşıtı Serum ile tanıştınız mı? Tüm cilt bakımı ürünlerine https://www.beeo.com.tr/cilt-bakimi adresinden ulaşabilirsiniz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ankarada 2 bin 450 adet makaron ele geçirildiÖnceki Haber

Ankarada 2 bin 450 adet makaron ele geçi...

Volkan Ömeroğlu: Çocukların ruhsal ve fiziksel gelişimi için dövüş sporları oldukça etkiliSonraki Haber

Volkan Ömeroğlu: Çocukların ruhsal ve fi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar