160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Cilo Dağında doğaseverlere dağ keçisi sürprizi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cilo Dağında doğaseverlere dağ keçisi sürprizi
Abone ol
Hakkari'nin Yüksekova Ilçesindeki Cilo Dağı'na Tırmanan Dağcılar Dağ Keçileri Sürpriziyle Karşılaştı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Cilo Dağı’na tırmanan dağcılar dağ keçileri sürpriziyle karşılaştı.

Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü (YEKDASDER) üyeleri, hafta sonu gerçekleştirdikleri tırmanışta unutulmaz anlar yaşadı. Kulüp üyeleri, bölgenin en yüksek ve zorlu noktalarından biri olan Cilo Dağı Uludoruk zirvesine yaptıkları tırmanış sırasında yaban hayatının sembolü olan dağ keçilerine rastladı. Doğaseverler, karşılarına aniden çıkan bu görkemli hayvanları hemen kayıt altına aldı.

Kayıtlara yansıyan görüntüler, hem bölgedeki doğal yaşamın ne denli zengin ve korunmaya muhtaç olduğunu hem de Hakkari coğrafyasının el değmemiş güzelliklerini bir kez daha kanıtladı.

YEKDASDER üyeleri, bölgedeki yaban hayatı ve doğal dokunun korunmasının hayati önem taşıdığını vurguladı. Yaptıkları açıklamada, Yüksekova ve çevresinin ekoturizm açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve bu değerlerin gelecek nesillere aktarılması için çalışmaların artarak devam etmesi gerektiğini belirttiler.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yük taşıyan araçlara tonaj ve branda denetimi Önceki Haber

Yük taşıyan araçlara tonaj ve branda den...

Kontrolden çıkan otomobil iş yerine girdi Sonraki Haber

Kontrolden çıkan otomobil iş yerine gird...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar