160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Çıldır Gölü çözülmeye başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çıldır Gölü çözülmeye başladı
Abone ol
KIŞ AYLARINDA YÜZEYİ TAMAMEN DONAN ÇILDIR GÖLÜ BAHARIN GELMESİYLE BİRLİKTE ÇÖZÜLMEYE BAŞLADI.

Kış aylarında yüzeyi tamamen donan Çıldır Gölü baharın gelmesiyle birlikte çözülmeye başladı.


Kışın dondurucu soğuk nedeniyle yüzeyi yaklaşık 80 santimetre buzla kaplanan, Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük ikinci gölü olan Çıldır Gölü’nde çözülme başladı.


Ardahan’ın Çıldır ilçesinde bulunan Çıldır Gölü, her mevsim ortaya çıkan doğal güzelliği ve buz üstünde yapılan atlı kızak gezintileri ile eskimo usulü balık avı ile ziyaretçilerini cezbediyor. Kış aylarında dondurucu soğukların etkisiyle yüzeyi 80 santimetre buz tutan Doğu Anadolu’nun ikinci büyük gölü Çıldır, bir haftadır hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuvvetli rüzgarın etkisiyle çözülmeye başladı.


Gölün yüzeyini kaplayan buz kütlesi rüzgarın etkisiyle parçalanıp adacıklar oluşturdu. Parçalara ayrılan buzların bu görüntüsü Antarktika’yı aratmazken, bölgede yaşayan vatandaşlar bu duruma alışık olduklarını söyledi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kar sularının oluşturduğu şelaleler görenleri büyüledi Önceki Haber

Kar sularının oluşturduğu şelaleler göre...

Eşini kendisini aldattığını düşündüğü için öldürmüş Sonraki Haber

Eşini kendisini aldattığını düşündüğü iç...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar