27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Çifte Minareli Medresede Asar-ı Celile Hüsn-i Hat ve Ebru Sergisi açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çifte Minareli Medresede Asar-ı Celile Hüsn-i Hat ve Ebru Sergisi açıldı
Abone ol
Erzurum çifte Minareli Medrese Avlusunda "asar-ı Celile Hüsn-i Hat Ve Ebru Sergisi" Açıldı.

Erzurum Çifte Minareli Medrese avlusunda "Asar-ı Celile Hüsn-i Hat ve Ebru Sergisi" açıldı.

Çifte Minareli Medrese’de düzenlenen "Asar-ı Celile Hüsn-i Hat ve Ebru Sergisi"nin açılışına Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Mohammad Ebrahimi, Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Engin ve davetliler katıldı. 13 sanatçının değerli hat ve ebru eserleri, 29 Ekim 2023 tarihine kadar Çifte Minareli Medrese’de ziyaretçilere açık olacak.

Hat Sanatçısı Gökhan Kızılarslanoğlu, kültür ve medeniyet şehri olan Erzurum’da, Erzurumlu sanatkârların katılımıyla gerçekleştirilen "Asar-ı Celile Hüsn-i Hat ve Ebru” sergisinin geleneği günümüzle buluşturmayı hedeflediğini belirterek, “Bilindiği gibi; hat sanatı ve ebru sanatı, İslam ümmetinin ortak değeridir. Osmanlı Türkleri, hat sanatında erişilmesi mümkün olmayan üstün bir ekol kurmuşlardır. 16. yüzyılda yaşamış Osmanlı-Türk sanatçısı Reisü’l-Hattatîn sayılan Şeyh Hamdullah’ın, o zamana değin ulaşılamayan bir güzellik ve olgunluktaki sülüs ve nesih tarzı levhaları, Türk zevkine uygun geldiğinden, süratle yayılmış ve etkisi günümüze kadar gelmiştir. Ebru ise Türk süsleme sanatlarının seçkin bir dalıdır. Sergide yer alan eserlerin örneklediği gibi, gerek hat sanatının gerek ebru sanatının güçlü bir damarının Erzurum’da yaşaması bizleri sevindirmekte ve gururlandırmaktadır” dedi.

Hat Sanatçısı Mehmet Kotan katılımcılara teşekkür ederken, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Polat, kelimelerin hatla birlikte duyguyu üstlendiği, duyguyu birlikte taşıdığı çok kıymetli bir sanat dalı olduğunu belirterek, “Kültürümüzün bin yılı aşkın bir süredir birlikte yaşadığımız bu coğrafyada hat sanatını ve ebru sanatını en güzel örnekleriyle dünya sanat çevrelerine tanıttığımız hatta Kur’an-ı Kerim’le ilgili tüm çevrelerin ortak olarak ifade ettiği ‘Kur’an-ı Kerim Arabistan’da indi, Mısır’da okundu ve Osmanlı’da yazıldı’ ifadesiyle dillendirilen şekliyle ecdadımız hat sanatını ve ebru sanatını büyük önem verdi. Bu sanatı kendi gençliğimize kendi toplumumuza bunun da ötesinde tüm dünyaya daha iyi, daha güzel tanıtmak için yapılan tüm çalışmaları en kalbi duygularla, şükranla karşılıyoruz” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra "Asar-ı Celile Hüsn-i Hat ve Ebru Sergisi Sergisi"nin kurdele kesimi yapıldı ve davetliler eserleri tek tek gezerek inceleme imkanı buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyada aranan 60 şüpheli yakalandıÖnceki Haber

Antalyada aranan 60 şüpheli yakalandı

Beşiktaşta Bodo/Glimt maçı hazırlıkları devam ediyorSonraki Haber

Beşiktaşta Bodo/Glimt maçı hazırlıkları...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar