27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9

CHP’nin beklenen ismi Aday Adaylığını açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’nin beklenen ismi Aday Adaylığını açıkladı
Abone ol
Osmaniye Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte olan Dr. Asu Kaya Gedik, görevinden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmaniye Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Osmaniye Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte olan Dr. Asu Kaya Gedik, görevinden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmaniye Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Osmaniye kamuoyunun yakından tanıdığı ve sağlık alanında verdiği hizmetlerle halk tarafından ilgi gören Dr. Asu Kaya Gedik, Osmaniye ilinin Meclis’teki temsilcisi olabilmek için Tabip Odası Yönetim kurulu Başkanlığı görevinden istifa ederek kolları sıvadı.

KAMUOYUNUN BEKLEDİĞİ BİR İSİM

Osmaniye kamuoyunun yakından tanıdığı, özellikle sağlık alanında verdiği hizmetlerle halkın her kesiminin takdirini kazanan Dr. Asu Kaya Gedik ismi, CHP’yi Osmaniye’de TBMM’ne taşıması açısından isabetli olduğu konuşulmaya başlandı.

Görev yaptığı kamu kurumlarında vatandaşlarla ilişkileri ile, kent içinde ve dışındaki sosyal etkinliklerdeki çalışmaları, kültür ve sağlık alanındaki mücadelesi ile Osmaniye’nin beklenen Milletvekili Aday Adayı olarak yerinde bir karar olduğu belirtiliyor.

Milletvekili Adaylığının belirlenmesi ile halk tarafından coşku ile karşılanabilecek ve kamuoyu tarafından yoğun destek görebilecek bir isim olduğu da siyasi gözlemciler tarafından dile getirilirken, Osmaniye ilinin “Kadın Milletvekili” olarak  TBMM’de temsil edecek bilgi birikiminin olduğu kaydediliyor.

Aday Adaylığının öğrenilmesi üzerine, değişik siyasi düşüncedeki kişilerle yaptığımız görüşmelerde, Dr. Asu Kaya Gedik’in, özellikle sağlık alanında verdiği sevgi dolu ve  hastaları ile samimi ilişkilerindeki insancıl davranışları, sosyal etkinliklerdeki samimi tutumları ile halkın sorunlarını en iyi anlayabilen ve bunu Meclis kürsüsünde de dile getirebilen bir isim olarak Osmaniye Milletvekili olarak yakışacağı dile getiriliyor.

DR. ASU KAYA GEDİK KİMDİR?

1976 yılında Osmaniye’de doğdu. İlkokulu Atatürk İlköğretim okulunda, Orta ve Lise Öğrenimini, Osmaniye’nin yabancı dilde ilk koleji olan Özel Bahçeli Koleji’nde  1 yıl İngilizce hazırlık okuyarak tamamlayarak 1993 yılında mezun oldu.

Lise’den sonra, Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Ana Bilim dalında 1,5 yıl öğrenim gördükten sonra, 1995 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanarak, bu okuldan 2001 yılında mezun oldu.

Mezun olduğu yıl Osmaniye Verem Savaş Dispanseri’nde  çalışmaya başladı.

2008 yılına kadar Verem Savaş Dispanseri’nde Başhekimlik görevini yürütürken aynı yıl Düziçi ilçesi Ellek Beldesinde Aile Hekimliği görevine başlayarak bu görevi  6 ay gibi bir süre yürüttü.

Kendi deyimi ile Elek beldesindeki doğallığı ve güzel insanlarını unutamadığını vurguluyor.

Ellek Beldesinde çalışırken aynı yıl Osmaniye Merkez Karaboyunlu Aile  Sağlığı Merkezinde de görev yapmaya başladı. 2008 yılından 2023 yılına kadar  Karaboyunlu Aile Sağlığı Merkezinde  görev yaptı.

2016 ve 2018 yıllarında iki defa üst üste, Osmaniye Tabip Odası’nda Yönetim kurulu Başkanlığı görevlerine seçildi.

2020 yılında Merkez Konseyi delegeliği görevine seçildi. Genel Sağlık İş Sendikası içerisinde sendikal çalışmalarda bulundu.

CHP ve Osmaniye Tabip Odası arasında YAŞAMHAK Projesi işbirliği imzalayarak, Kadın ve Çocuk haklarının korunması için çalışmaların içinde yeraldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyesi de olan Asu Kaya Gedik, evli ve 2 Çocuk annesi.

2022 yılında Osmaniye Tabip Odası Yönetim kurulu Başkanlığına 3. Dönem seçilerek görev yaptığı dönemde Osmaniye’deki akademik Meslek örgütlerini Tabip Odası’nın çağrısı ile bir araya getirerek toplum için eşgüdümle çalışma Platformu oluşturmasını sağladı.

Asu Kaya Gedik, 13 Mart 2023 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Milletvekili Aday Adayı olmak için  Kamu görevinden ve Tabip Odası Yönetim kurulu Başkanlığından ayrıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Araba çalıp gittikleri hamamda peştamalla yakalandılarÖnceki Haber

Araba çalıp gittikleri hamamda peştamall...

Giderayak ıspanağı bile çaldı: Süpermarkete dadanan hırsızlar kameradaSonraki Haber

Giderayak ıspanağı bile çaldı: Süpermark...

Haber Yorumları

  • Bülent Durna15-03-2023 11:56

    Kesinlikle çok doğru bir karar Osmaniye'nin bütün sorunlarını bilen ve doğru çözüm olabileceğini inandığım bir insan

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar