
CHP Çınar İlçe Başkanı Mehrem Yıldız, CHP’li belediye başkanlarına yönelik gözaltı operasyonlarına tepki gösterdi: “Bu demokrasiye ve halk iradesine darbedir.”
CHP’li belediye başkanlarına yönelik sabah saatlerinde yapılan gözaltı operasyonlarına bir tepki de CHP Çınar İlçe Başkanı Mehrem Yıldız’dan geldi.
Yıldız, yaşanan süreci halkın iradesine yönelik açık bir müdahale ve demokrasiyi hedef alan bir operasyon olarak değerlendirdi.
“Seçilmiş Başkanlara Gözaltı, Halkın İradesine Saygısızlıktır”
Mehrem Yıldız yaptığı açıklamada, seçimle göreve gelen belediye başkanlarının sabah baskınlarıyla gözaltına alınmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Bu ülkenin demokrasi geleneğine vurulan ağır bir darbe ile karşı karşıyayız. Halkın oylarıyla seçilmiş başkanlar, bu şekilde muamele görmemelidir. Bu operasyonlar, yalnızca isimlere değil, bizzat milletin iradesine yönelmiştir.”
“Siyasallaşmış Yargı Güven Erozyonuna Yol Açıyor”
Yıldız, yargı bağımsızlığının tehlikeye girdiğini ve toplumda adalet duygusunun ciddi şekilde zedelendiğini belirtti:
“Yargının bağımsızlığını yitirdiği, kararların siyasi saiklerle alındığı bir düzende hukuk güvenliği yok olur. Bu da toplumda ayrışmayı ve kutuplaşmayı derinleştirir. Hukukun üstünlüğü yeniden tesis edilmelidir.”
“CHP Halkın ve Demokrasinin Yanında Durmaya Devam Edecek”
CHP olarak adalet, demokrasi ve halk iradesi için mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Mehrem Yıldız, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:
“Bu hukuksuzluklara karşı sessiz kalmayacağız. Bu mücadele yalnızca CHP’nin değil, demokrasiden yana olan herkesin mücadelesidir. Geri adım atmadan, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.”

Yorum Yazın