19 Mayıs, 2024, Pazar
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

CHP’li Kara: “Hatay’da Ekipman Ve Yoğun Bakım Altyapısı Hala Eksik”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Kara: “Hatay’da Ekipman Ve Yoğun Bakım Altyapısı Hala Eksik”
Abone ol
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay'daki sağlık hizmetlerine ilişkin yazılı bir basın açıklamasında bulundu.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay'daki sağlık hizmetlerine ilişkin yazılı bir basın açıklamasında bulundu.

Kara, 6 Şubat depremlerinin üzerinden yaklaşık 15 ay geçmesine rağmen depremzede yurttaşların hala yeterli ve nitelikli sağlık hizmetine ulaşamadığını vurguladı.

Kara, bölgedeki birçok hastanenin ve aile sağlık polikliniğinin hala yeniden yapılmamış olmasının hem sağlık personelini ve doktorları hem de yurttaşları zor durumda bıraktığını dile getirdi.

Hastanelerde uzman doktor, ekipman desteği, yeterli ödenek, altyapı eksiklikleri ve yeterli personel sağlanamaması sorunlarının halen çözüme kavuşturulamadığını belirten Kara, tüm alanlarda sağlık hizmetlerinde ciddi aksamalar olduğunu ifade etti.

Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi'nden alınan son durum güncellemelerinin iç açıcı olmadığını belirten Kara, yoğun bakımdaki eksikliklerden başlayarak depremzedelerin hastaneye vardıklarında bekleyecekleri bir bekleme odasının dahi sağlanamadığını aktardı.

Kara, bu sorunların tamamen öncelik meselesi olduğunu ve 15 aydır halen çözüme kavuşturulmaması durumunda nedenlerinin yurttaşlara açıklanması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hoca eksikliği nedeniyle Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı ve Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'nın kapatıldığı haberlerinin kamuoyuna yansımasının ardından Kara, buradaki eksik kadroların acilen doldurulması gerektiğini vurguladı.

Onkoloji servisinde altyapı ve uzman mevcut olmasına rağmen deprem sonrası Dörtyol'da görevlendirilen uzmanların Antakya'da hizmet vermemesi nedeniyle hastaların gerekli doktora ulaşamadığını dile getiren Kara, bu durumun hastaları İskenderun veya Dörtyol'a sevk etmeye zorladığını belirtti.

Kara, Hatay'da yaşanan bu örneklerin sayısının 15 ay geçmesine rağmen hala fazla olduğunu ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aslanapa doğalgaza kavuşuyorÖnceki Haber

Aslanapa doğalgaza kavuşuyor

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Canpolat: “Yeni anayasa için siyasi partilere değil, millete kulak verin”Sonraki Haber

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Canpolat:...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar