18 Mayıs, 2024, Cumartesi
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

CHP Lideri Özel, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu Görüşmeleri Hakkında Konuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Lideri Özel, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu Görüşmeleri Hakkında Konuştu
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, son günlerde gerçekleştirdiği önemli görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, son günlerde gerçekleştirdiği önemli görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile gerçekleştirdiği ziyaret hakkında bilgi verdi.

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin olarak, "Cumhurbaşkanı ile yaptığım görüşmeyle ilgili kendisine bilgi verdim.

Detayların önemli bir kısmını paylaştım, kendisinin görüşlerini aldım" dedi. Ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ı ziyaret ettiği ve görüşmelerde bulunduğu belirtildi.

Özel, Yavaş'ın kendisine Ankara'nın sembollerini temsil eden bir plaket verdiğini ve kendisinin de bağış sertifikalarını hediye ettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinde Gezi Parkı Davası tutuklularının gündeme gelip gelmediği ve atılacak olumlu bir adım konusunda umutlu olup olmadığı sorulan Özel, "Bu konuda en yoğun beklenti, iş adamlarından tutun Türkiye’nin ekonomisi iyiye gitsin isteyen herkesin beklentisidir.

Gezi Davası, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı ve Anayasa Mahkemesi kararı ayrı ayrı uygulanmadığı için Türkiye’de hukukun üstünlüğü olmadığını, hukuki öngörülebilirlik olmadığını, insanların önünü göremediğini böyle bir ülkeye yatırım yapılamayacağını, kredi verilemeyeceğini, verilen kredinin riskinin yüksek olduğunu ve doğrudan ekonomiye dahi olumsuz etkisi olan bir durum olduğunu bir kere bu yönüyle hatırlatalım.

Yargı talimatı kendi vicdanından alsın. Yeniden yargılama mı? yargılamanın yenilenmesi mi? En doğrusunu hukukçular bilir ama bu bir yol bulunsun, Türkiye bu cendereden kurtulsun" dedi.

Erdoğan ile görüşmesinde hasta tutuklular konusunun gündeme gelip gelmediği sorusunu yanıtlayan Özel, "Ben tabii kamuoyuna mal olmuş konularda kendi düşüncelerini söyleyebilirim ancak Cumhurbaşkanının düşüncelerini ifade etmek bana düşmez bu sorunun muhatabı kendisi.

Ben büyük dramı anlattım ve bu konuda kendisinin gerekeni yapmasının çok yerinde olacağını nezaketli bir dille kendisinden talep ettim.

Ancak kendisinin değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaşmaya ben yetkili değilim" ifadelerini kullandı.

Dün Ahlatlıbel’de CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede Kılıçdaroğlu’nun 31 Mart’taki seçimleri ve Erdoğan’la görüşmesini nasıl değerlendirdiği sorulan Özel, şunları aktardı: "Genel Başkanımızla hem çok faydalı hem de bugüne kadar en rahat ve en keyifli yemeğimizi yedik. İki taraf da kazanan tarafta sonuçta. CHP kazanınca mevcut genel başkanı da bir önceki genel başkanı da keyifleniyor. Çok keyifli bir sohbet oldu.

Hem Sayın Meclis Başkanı ile hem de Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığım görüşmeyle ilgili kendisine bilgi verdim. Detayların önemli bir kısmını paylaştım, kendisinin görüşlerini aldım.

O Twitter meselesiyle ilgili ben onu hiç üstüme almamıştım almamakla doğru yapmışım. Sayın Genel Başkanı telefonla aradığımda görüşmeyle ilgili zaten bunu önerilerde bulundu.

’Şu söylenebilir, şunu söylerlerse bunu hatırlatmayı unutmazsak iyi olur’ dediğine göre, görüşmeyi yanlış bulmuyor. Yoksa ’benim söyleyecek bir sözüm yok ne gidiyorsunuz?’ derdi.

Genel Başkanlar her tweeti üstüne almazlar. İkincisi, dün de kendisiyle yaptığım görüşmenin değerlendirmesinde kendisinin son derece yapıcı, son derece katkı, verici geleceğe dönük ışık tutucu bir yaklaşımı vardı.

O yüzden böyle bir sorun alanımız yok. Bundan sonra partiyle ilgili, partinin geleceğiyle ilgili partinin iktidara gelmesi ile ilgili umutlarımız var. Çok defa yemek yedik, bu kadar keyifli bir yemek yememiştik."

Özel ve Yavaş'ın görüşmeleri sonrasında basına açıklamalarda bulunduğu belirtildi.

Yavaş, Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi olumlu bulduğunu ve önümüzdeki günlerde belediyelerin sorunlarının çözülmesini umut ettiğini dile getirdi.

Özel ise, görüşmelerde Gezi Parkı Davası tutukluları konusunu da gündeme getirdiğini ve Türkiye'nin hukukun üstünlüğü konusundaki endişelerini aktardığını belirtti.

Özel ayrıca, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi de değerlendirdi.

Görüşmenin keyifli ve faydalı geçtiğini ifade eden Özel, Kılıçdaroğlu'nun önceki görüşmeler hakkında kendisine önerilerde bulunduğunu ve geleceğe dönük umutlarını dile getirdiğini aktardı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adanada kuvvetli rüzgar ağaçları söktü, çatıları uçurduÖnceki Haber

Adanada kuvvetli rüzgar ağaçları söktü,...

Nazillideki Vefa Konseri duygulandırdıSonraki Haber

Nazillideki Vefa Konseri duygulandırdı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar