20 Mayıs, 2024, Pazartesi
DOLAR32.2316
EURO35.2558
ALTIN2522.1

Çeşme Yarı Maratonunda 21 Ülkeden 1.745 Sporcu Yarıştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çeşme Yarı Maratonunda 21 Ülkeden 1.745 Sporcu Yarıştı
Abone ol
İzmir'in Çeşme ilçesinde 2. Salomon Çeşme Yarı Maratonu koşuldu. 21 ülkeden 1.745 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen yarışı, Argeus Travel & Events organize etti.

İzmir'in Çeşme ilçesinde 2. Salomon Çeşme Yarı Maratonu koşuldu. 21 ülkeden 1.745 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen yarışı, Argeus Travel & Events organize etti.

Yarışmacılar, Çeşme, Ilıca ve Alaçatı'yı kapsayan zorlu ve keyifli bir parkurda koştu.

Rengarenk taş evler, Arnavut kaldırımları ve yel değirmenleri arasında yapılan yarı maraton, koşuculara unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Sporcular, Çeşme, Ilıca ve Alaçatı'yı birbirine bağlayan parkurda hem denizin keyfini çıkardı hem de tarihi dokuyu hissetti.

"Denizin Sesi, Adımların Ritmi: Çeşme'de Koş!" sloganıyla düzenlenen yarış, rengarenk taş evler, Arnavut kaldırımlı sokaklar ve yel değirmenleri arasında unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Yarışın tamamlanmasının ardından Argeus Travel & Events Kurucu Ortağı Aydın Ayhan Güney yaptığı açıklamada, "Salomon Çeşme Yarı Maratonu'nun bölgeye önemli katkılar sağladığını" ifade etti.

Güney, "Yarışımız sayesinde sezon öncesi bölge esnafına hareket geldi. Sadece yarışanlar değil, aileler ve ekipler de dahil olmak üzere 4-5 bin kişi Çeşme'ye geldi. Bu da turizme ve bölge esnafına büyük katkı sağladı." dedi.

Güney, önümüzdeki yıl yarı maratonu full maratona çevirmeyi planladıklarını da açıkladı. Güney, "Yerel yönetim ve devlet erkanından da bu yönde talepler var.

Gerekli planlamaları yapıp rotamızı yetiştirebilirsek yarı maratonu geliştirmek istiyoruz.

Çeşme'de daha ikinci yılımız olmasına karşın toplamda 21 ülkeden sporcu yarışma imkanı buluyor.

Gelecek yılki yarışta daha fazla profesyonel sporcuyu da dahil etmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

Salomon Çeşme Yarı Maratonu'nun bu yıl da oldukça başarılı bir şekilde tamamlandığını söyleyen Güney, "Yarışın bütün katılımcıları ve sporseverleri mutlu etti.

Çeşme'nin sporla bütünleşerek daha iyi ve büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacağını kaydetti. Sporun turizmi daha da hareketlendireceğini ifade eden Aydın Ayhan Güney, "Daha yolun başındayız, bu sene ikincisini gerçekleştiriyoruz.

Çeşme'de hedefimiz büyük. Türkiye'nin en önemli organizasyonları arasında yer almak istiyoruz. Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de her şey yolunda gitti.

Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Yarışmacılarımız da çok memnun. Hem spor yapıyorlar hem de keyifli anlar yaşıyorlar.

Yerel desteklerimizin katkısı ise yadsınamaz seviyede. Örnek gösterilecek bir düzeyde her zaman desteklerini esirgemiyorlar.

Salomon Çeşme Yarı Maratonu'nun orta vadede hızla büyüyeceğini söyleyebilirim" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Gürel Marmara Belediyeler Birliği Genel Kuruluna katıldıÖnceki Haber

Başkan Gürel Marmara Belediyeler Birliği...

Uşakta Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildiSonraki Haber

Uşakta Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar