13 Ekim 2026, Salı
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Çarşambanın gündemi ‘tarım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çarşambanın gündemi ‘tarım
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (chp) Samsun Ve çarşamba Heyeti, Tarım Alanındaki çalışmalarıyla Kamuoyunda Yakından Tanınan Tarım Girişimcisi Sencer Solakoğlu Ile Birlikte çarşamba Ticaret Borsası’na (çtb) Ziyaret Gerçekleştirdi. Heyet, çtb Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz Ve Borsa Meclisi üyeleriyle Bir Araya Gelerek Samsun Ve çarşamba Tarımının Mevcut Durumu, Sorunları Ve Geleceğe Yönelik Projeksiyonları üzerine Kapsamlı Bir Görüşme Yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun ve Çarşamba heyeti, tarım alanındaki çalışmalarıyla kamuoyunda yakından tanınan tarım girişimcisi Sencer Solakoğlu ile birlikte Çarşamba Ticaret Borsası’na (ÇTB) ziyaret gerçekleştirdi. Heyet, ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz ve borsa meclisi üyeleriyle bir araya gelerek Samsun ve Çarşamba tarımının mevcut durumu, sorunları ve geleceğe yönelik projeksiyonları üzerine kapsamlı bir görüşme yaptı.

Gerçekleştirilen toplantıda, özellikle bölge ekonomisinin temel dinamiklerinden biri olan tarım sektörünün karşı karşıya olduğu yapısal sorunlar ele alındı. Artan girdi maliyetleri, üreticinin finansmana erişimi, ürün planlaması, lisanslı depoculuk, sözleşmeli üretim modelleri ve katma değerli üretimin artırılması gibi başlıklar masaya yatırıldı.

"Samsun tarımda yüksek değerler üretebilir"

Sencer Solakoğlu, tarımda modern üretim tekniklerinin önemine dikkat çekerek, Samsun’un sahip olduğu verimli toprakların doğru planlama ile çok daha yüksek değer üretebileceğini vurguladı. Bölgesel kalkınmanın yolunun tarımdan geçtiğini belirten Solakoğlu, üreticinin güçlendirilmesi ve örgütlü yapının desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

"Çarşamba Ovası’nın tarım potansiyeli daha etkin değerlendirilmeli"

Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Samsun ve özellikle Çarşamba Ovası’nın tarımsal potansiyelinin daha etkin değerlendirilmesi için kurumlar arası iş birliğinin önemine işaret etti. Yılmaz, üretici, tüccar ve sanayici arasında güçlü bir koordinasyon sağlanmasının hem bölge hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sunacağını belirtti.

Görüşmeye; Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Çarşamba İlçe Başkanı Bilgihan Bakır, İlkadım İlçe Başkanı Umut Alakaç, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Salıpazarı Ziraat Odası Başkanı Zafer Ersoy, ÇTB Meclis Başkanı Hacı Toraman, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri iştirak etti.

Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileri ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sivas SOSADtan Kayseri MÜSİADa Bölgesel dayanışma tek taraflı olmaz mesajı Önceki Haber

Sivas SOSADtan Kayseri MÜSİADa Bölgesel...

Bakan Göktaş, Batmanda gençlerle Kabede Hacılar Hu Der ilahisine eşlik etti Sonraki Haber

Bakan Göktaş, Batmanda gençlerle Kabede...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar