01 Haziran, 2024, Cumartesi
DOLAR32.2201
EURO34.9627
ALTIN2412.1

Caretta Carettaların Yuvalandığı Kazanlı Sahili Temizlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Caretta Carettaların Yuvalandığı Kazanlı Sahili Temizlendi
Mehmetçik Vakfı Kurban Bağışı
Abone ol
Akdeniz Belediyesi; uluslararası yasalarla bütün dünyada nesli koruma altına alınan Caretta Caretta Deniz Kaplumbağalarının dünyada ve Türkiye’deki en önemli yuvalama ve yumurtlama alanlarından biri olan ilçeye bağlı Kazanlı Mahallesi’nin sahil şeridinde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Akdeniz Belediyesi; uluslararası yasalarla bütün dünyada nesli koruma altına alınan Caretta Caretta Deniz Kaplumbağalarının dünyada ve Türkiye’deki en önemli yuvalama ve yumurtlama alanlarından biri olan ilçeye bağlı Kazanlı Mahallesi’nin sahil şeridinde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Akdeniz Üçüncü Göz Eğitim ve Gençlik Derneği, Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Kazanlı Kültür ve Sanat Evi eğitmenleri ile kursiyerlerinin de katıldığı etkinlikte, Çevre Koruma Kontrol ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile birlikte birkaç saat içerisinde, sahilde biriken yüzlerce kilo çöp ile denizden gelen kilolarca atık toplandı.



Caretta Carettaların yuvalama alanlarına zarar gelmemesi için temizlik çalışması esnasında sahilin üst bölümüne şerit çekildi.

Etkinliğe anneleri ile birlikte katılan minikler de sahilde gerçekleşen temizlik çalışmasına katılmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadı.

Sarıyıldız; “Doğamızı, yaşam alanlarımızı temiz tutalım”

Bölge sakinlerinin de piknik yapmak veya denize girmek için uğradığı Kazanlı sahil boyunda gerçekleşen temizlik çalışmasına Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Nuriye Arslan ile Hoşyar Sarıyıldız da katıldı.

Doğanın korunması ve çevrenin temiz ve sağlıklı tutulması noktasında daha duyarlı ve dikkatli olunması çağrısı yapan Eş Başkan Sarıyıldız; “Belediyemizin emektarları, halkımız, bu alanda çalışma yürüten STK’lar ve çocuklarımızla sahil şeridimizi temizledik.

Durum maalesef vahim bir halde. Sahilimiz, plastik atıklardan geçilemeyecek hale gelmiş. Burası aynı zamanda Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının yuvalanıp yumurta bıraktığı bir bölge.

Böylesi bir yerde bu tür kirlilik olması bizleri derinden üzdü. Halkımıza çağrımız; doğamızı, çevremizi lütfen temiz tutalım. Kirlenen yerleri elbirliği ile temizleyelim.

Çünkü buraları bizim doğamız, evimiz, yaşam alanlarımız… Buraları temiz tutmak bizlerin, hepimizin ayrıca görevidir” diye konuştu.

Arslan; “Çevremizi temiz tutmak, geleceğimizi temiz kurmaktır”

Eş Başkan Arslan ise açıklamasında, çalışmaya katılan kurum ve STK temsilcileri ile belediye personeline teşekkür ederek; “Caretta Carrettaların yuvalanmaya başladığı bir mevsimdeyiz. Ne yazık ki nesli tükenmek üzere olan bir canlı türü...

Bu canlıları mutlaka koruyup sahip çıkmamız gerekiyor. Hem sahili çok temiz tutmalı hem de diğer canlıların yaşam alanlarını korumamız gerekiyor. Elbette çevrenin temizliği için belediyelere çok iş düşüyor ama bu iş öncelikle her yurttaşımızın görevidir.

Çevremizi temiz tutmak, geleceğimizi de temiz kurmak demektir. Destekleri için herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu tür çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek” dedi.

Çok sayıda personelin de yer aldığı buluşmada, gerek denizden gelen çeşitli atıklar ve çöpler ile naylon, plastik ve cam kırıkları gibi insan ürünü çöp ve atıklar poşetlenerek çöp taksiler yardımıyla sahilden çıkarıldı.

Ekipler, başta Kazanlı olmak üzere diğer sahil bölgelerinde de düzenli bir şekilde temizlik çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nevşehirde 23 Ton sahte gübre ele geçirildiÖnceki Haber

Nevşehirde 23 Ton sahte gübre ele geçiri...

DENİB Akademiden ‘AB Standartlarında Sürdürülebilirlik toplantısıSonraki Haber

DENİB Akademiden ‘AB Standartlarında Sür...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar