160x600
21 November, 2025, Friday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Çardaklar yıkılıp halka açılmıştı, çöpten geçilmeyen sahile temizlik operasyonu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çardaklar yıkılıp halka açılmıştı, çöpten geçilmeyen sahile temizlik operasyonu
Abone ol
Kumköy Sahili'nde Temizlik çalışması Yapıldı.

Antalya’nın Aksu ilçesindeki Kumköy Sahili’nde, geçen yıl yıkılan çardakların ardından bölge tamamen halka açıldı. Aynı zamanda caretta carettaların üreme merkezi olan ve aradan geçen zaman içinde bakımsızlık ve vatandaşların duyarsızlığı sebebiyle adeta çöplüğe dönen sahilde temizlik çalışması yapıldı.

Yaklaşık 60 yıldır kullanılan ve aralarında konteyner tipi yapıların bulunduğu 600 çardak, 2024 yılı Kasım ayında Aksu Belediyesi ekipleri tarafından sabaha karşı gerçekleştirilen operasyonla kaldırıldı.

Sahil, 2021 yılında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile sit alanı ilan edilerek koruma altına alındı.

Bölge, caretta carettaların üreme alanlarından biri olarak biliniyor. Yıkım sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ’ücretsiz halk plajı’ olarak düzenlenen ve halkın serbestçe kullandığı alanda, çevre kirliliği her geçen gün artmaya başladı. Vatandaşlar özgürce denize girip piknik yaparken, çoğu zaman çöplerini bırakarak bölgeden ayrılınca, sahilin çeşitli noktalarında bırakılan pet şişeler, cam kırıkları, yiyecek ambalajları ve mangal artıkları hem görüntü kirliliğine hem de ekolojik tehditleri beraberinde getirdi. Aksu Belediyesi, görüntülerin ardından Aksu Çayı ile Beşgöz Deresi arasında yer alan ve caretta caretta yuvalarına ev sahipliği yapan Kumköy Sahili’nde tüm belediye personelinin katılımıyla geniş çaplı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından sahilde gerçekleştirilen temizlik çalışmasına Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Çelik ve Mehmet Ünsal ile birim müdürleriyle belediye personeli eşlik etti. Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kumköy Sahili’nin korunması gereken doğal bir miras olduğunu dile getirerek, "Kumköy Sahili, yalnızca Aksu için değil, ülkemiz için de çok değerli bir doğal alan. Turizm Bakanlığı’na devretmiş olmamıza rağmen belediye olarak tüm imkânlarımızla sahilin temizliği için çalışıyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğü’müz alanda süreli olarak temizlik çalışması yapmakta. Bu kez alanı tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte temizledik. Mesai saati gözetmeden seferber olan tüm belediye personelimize teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızdan da aynı hassasiyeti göstermelerini ve çöpleri bu eşsiz sahile değil, çöp kovalarına atmalarını önemle rica ediyoruz" şeklinde konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Spor camiasından ‘Temiz Şehir Düzce kampanyasına destek Önceki Haber

Spor camiasından ‘Temiz Şehir Düzce kamp...

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesinde zemin güçlendirme çalışmaları sürüyor Sonraki Haber

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesinde zemi...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar