160x600
10 Temmuz, 2025, Perşembe
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Çanakkalede orman şehitleri anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakkalede orman şehitleri anıldı
Abone ol
ÇANAKKALE'DE, 25 TEMMUZ 1994 YILINDA GELİBOLU TARİHİ YARIMADASI'NDA ÇIKAN ORMAN YANGININDA ALEVLERİN ARASINDA KALARAK ŞEHİT DÜŞEN DÖNEMİN ÇANAKKALE ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ TALAT GÖKTEPE VE 133 ORMAN ŞEHİDİ ANISINA ANMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Çanakkale’de, 25 Temmuz 1994 yılında Gelibolu Tarihi Yarımadası’nda çıkan orman yangınında alevlerin arasında kalarak şehit düşen dönemin Çanakkale Orman Bölge Müdürü Talat Göktepe ve 133 orman şehidi anısına anma töreni gerçekleştirildi.


25 Temmuz 1994 tarihinde başlayan ve 57 saat süren Gelibolu Tarihi Yarımadası’nda orman yangınında şehit düşen dönemin Çanakkale Orman Bölge Müdürü Talat Göktepe anısına Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ve Çanakkale Bisiklet Platformu’nun katılımıyla anma töreni düzenlendi. Orman şehidi Talat Göktepe esteliği önünde gerçekleşen törende konuşan Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, “Çanakkale şehitlerimizin canlarını vererek kurtardığı bu topraklardaki ormanlarımızın, yangınlardan zarar görmemesi için Orman Genel Müdürlüğü olarak bugüne kadar 133 çalışanımızı şehit verdik. Meslek büyüğümüz Talat Göktepe’yi şu anda bulunduğumuz noktada orman yangınıyla mücadele ederken kaybettik. Tüm canlıların yaşam alanı olan ormanlarımızın yanmaması için hayatını veren 133 orman şehidimiz ve tüm şehitlerimizi yâd ediyor rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kemerde ücretsiz eğitim alan öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılına başladıÖnceki Haber

Kemerde ücretsiz eğitim alan öğrenciler,...

Bu da karavan fiyatına taşınabilir ev: Tiny houseSonraki Haber

Bu da karavan fiyatına taşınabilir ev: T...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar