160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı Karapınarda ziyaretçileriyle buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı Karapınarda ziyaretçileriyle buluştu
Abone ol
Kültür Ve Turizm Bakanlığına Bağlı çanakkale Savaşları Ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nca "al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir çanakkale" Sloganıyla Yola çıkan Mobil Müze, Konya'nın Karapınar Ilçesinde Ziyaretçileriyle Buluştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca hazırlanan "Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı", Türkiye turu kapsamında Karapınar’da ziyaretçileri ile buluştu.

Cumhuriyet Meydanındaki Mobil Müze Tıra her yaştan insan büyük ilgi gösterdi. Çanakkale Savaşları’ndan kalma materyaller bulunan Mobil Müzede, 17 metrekarelik alanda sergileme yapılıyor. Gezici müzede, led ekranlarla muharebelerin başlangıcından sonuna kadar yaşananlar kronolojik sırayla anlatılıyor. “Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi” cepheden günümüze ulaşan savaş objelerini, askerleri betimleyen heykelleri ve çeşitli görsel içeriklerin yansıtıldığı ekranlarıyla ziyaretçilerine adeta o günleri yeniden yaşatıyor. Özellikle tarihî yarımadaya gelemeyecek olan dezavantajlı gruplara bu mirası ulaştıran müze her yaştan insan tarafından dikkatlice ziyaret ediliyor.

Karapınar İlçe Millî Eğitim Müdürü Ahmet İçalan, “Çanakkale ruhunu ülkemizin her yerinde hissedip yaşatmalıyız. Çanakkale Mobil Müze insanlarımızın dikkatini Çanakkale’ye çekmek, Çanakkale’yi daha iyi anlatmak ve anlamak için çok önemli” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kütahyada Zimem defteri geleneği sürüyorÖnceki Haber

Kütahyada Zimem defteri geleneği sürüyor

Kapadokyada ramazan etkinlikleriSonraki Haber

Kapadokyada ramazan etkinlikleri

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar