160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Çalda Hıdırellez 2 yıl aradan sonra coşkuyla karşılandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çalda Hıdırellez 2 yıl aradan sonra coşkuyla karşılandı
Abone ol
BAHARIN MÜJDECİSİ, BİRLİĞİN, BERABERLİĞİN VE BEREKETİN SİMGESİ HIDIRELLEZ ŞENLİĞİ, ÇAL İLÇESİNDE 2 YILIN ARDINDAN BÜYÜK BİR COŞKU İLE KUTLANDI.

Baharın müjdecisi, birliğin, beraberliğin ve bereketin simgesi Hıdırellez Şenliği, Çal ilçesinde 2 yılın ardından büyük bir coşku ile kutlandı.



Denizli’nin Çal ilçesinde Alevi Bektaşi kültürünü yaşatan tek yerleşim yeri olan Çalçakırlar Mahallesi’nde geleneksel olarak kutlanan ancak korona virüs nedeniyle 2 yıl ara verilen Hıdrellez Şenliği bu yıl renkli görüntülere sahne oldu. Bereket ve bolluğun sembolü olan Hıdırellez kutlamalarında kurban kesilerek konuklara ikram edildi. Dümülcü Sultan Türbesi ve Gayip Erenler Türbesi’nde dualar okundu. Sazlar çalındı, türküler söylendi. Hıdırellez kutlamasına, birçok partili katılırken Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, İl Kültür Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, mahalle muhtarları ve yüzlerde kişi katıldı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarma suça geçit vermiyorÖnceki Haber

Jandarma suça geçit vermiyor

Dünya Atletizm Günü Denizlide çeşitli etkinliklerle kutlanacakSonraki Haber

Dünya Atletizm Günü Denizlide çeşitli et...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar