160x600
05 Temmuz, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Bursadan Gaziantepe erzak yardımı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bursadan Gaziantepe erzak yardımı
Abone ol
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MERKEZ ÜSSÜ KAHRAMANMARAŞ OLAN VE 10 İLDE YIKIMLARA YOL AÇAN DEPREMİN ARDINDAN YARDIM SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI. BURSASU 5 TIR DOLUSU SU VE BESAŞ DA 1 TIR DOLUSU ERZAKI GAZİANTEP’E GÖNDERDİ.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkımlara yol açan depremin ardından yardım seferberliği başlattı. BursaSu 5 tır dolusu su ve BESAŞ da 1 tır dolusu erzakı Gaziantep’e gönderdi.


Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın İçişleri Bakanlığı tarafından Gaziantep’te koordinasyonla görevlendirilmesinin ardından, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde deprem yaralarının sarılması için yardım seferberliği başlatıldı. Sabah saatlerinde 5 araç ve 22 itfaiye personelini arama kurtarma çalışmaları için Malatya’ya gönderen Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketler de bölgede temel ihtiyaçların karşılanması için çalışma başlattı. Bu çerçevede, Büyükşehir iştiraklerinden Jeotermal A.Ş., 5 tır dolusu BursaSu’yu Gaziantep’e gönderdi. Büyükşehir’in ekmek fabrikası BESAŞ da yardım seferberliğine 1 tır dolusu erzak ile katıldı. BESAŞ’ta hazırlanan bin adet erzak kolisini taşıyan tır da akşam saatlerinde Gaziantep’e hareket etti.


Mobil mutfak yola çıktı


Bu arada, BURFAŞ ekipleri de mobil mutfak ve 45 personelle Gaziantepli depremzedelerin yanında olacak. Mobil mutfak ve 7 araçla yola çıkan BURFAŞ ekipleri, Gaziantep’te belirlenen noktalara kuracaklara çadırlarda vatandaşlara, çorba, makarna, kahvaltılık, çay ve kahve ikramlarında bulunacak.


İhtiyaç listesi yayınlandı


Bu arada Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Sımsıkı sarılacağız, yaralarımızı saracağız’ sloganıyla başlatılan yardım kampanyasında, bölgenin acil ihtiyaç listesi yayınlandı. Depremzedelere yardım etmek isteyen vatandaşlar; hazır gıda, konserve, çocuk maması, su, ısıtıcı, battaniye, yatak - yorgan, çocuk bezi, ıslak mendil, diş macunu, diş fırçası, sabun, kadın pedi, tuvalet kağıdı ve peçete gibi hijyen malzemeleri ile iç çamaşırı, çorap ve termal giysi yardımında bulunabilecek. Kullanılmamış, sıfır malzemeler yardım olarak kabul edilirken; yardımlar tarihi belediye binası, Büyükşehir Belediyesi merkez binası, BUSKİ, GUHEM arkasındaki şantiye hizmet binası ve Merinos AKKM’den toplanacak. Nakdi yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar, www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2 adresi üzerinden yardımda bulunabilecekler.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Melikgazinin yardım eli depremzedeler için uzandıÖnceki Haber

Melikgazinin yardım eli depremzedeler iç...

Düzcenin nüfusu 405 bin 131 olduSonraki Haber

Düzcenin nüfusu 405 bin 131 oldu

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar