160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Bursa semaları minik ellerle şenlenecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bursa semaları minik ellerle şenlenecek
Abone ol
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN BU YIL İKİNCİSİ DÜZENLENEN UÇURTMA ŞENLİĞİ, MARDİN’DEN GELEN ÜNLÜ UÇURTMA USTASI ZAHİT MUNGAN’IN UÇURTMA ATÖLYESİ İLE BAŞLADI. ÇOCUKLAR TARAFINDAN HAZIRLANAN UÇURTMALAR 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NDAKİ ŞENLİKTE BURSA SEMALARINI SÜSLEYECEK.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uçurtma Şenliği, Mardin’den gelen ünlü uçurtma ustası Zahit Mungan’ın uçurtma atölyesi ile başladı. Çocuklar tarafından hazırlanan uçurtmalar 30 Ağustos Zafer Bayramı’ndaki şenlikte Bursa semalarını süsleyecek.


Büyükşehir Belediyesi, 8-12 yaş aralığındaki çocuklar için uçurtma yapma atölyesi düzenledi. Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılan atölyeye katılan çocuklar, uçurtma ustası Zahit Mungan ve ekibinin yardımıyla birbirinden farklı uçurtmalar yaptı. Geçen yıl çıtalarla yapılan uçurtmalar, bu yıl daha farklı olarak sadece kağıtlardan yapıldı. Çocukların büyük emek harcayarak yaptıkları uçurtmalar, Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Yunuseli Havaalanı’nda yapılacak ‘Bursa Uçurtma Şenliği’nde gökyüzü ile buluşacak.


Uçurtma Şenliği’nde Bursalı çocuklarla buluşan uçurtma ustası Zahit Mungan, şenliği düzenleyen ve kendisinin çocuklarla buluşmasına imkan sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.


İlk defa uçurtma yapmayı öğrenen çocuklar da hazırladıkları uçurtmaları Zafer Bayramı’nda gökyüzüyle buluşturmak için sabırsızlandıklarını söyledi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pasinlerde ot yangınıÖnceki Haber

Pasinlerde ot yangını

Kuran kurslarına katılan öğrencilere muhabbet kuşuSonraki Haber

Kuran kurslarına katılan öğrencilere muh...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar