160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Bunu da gördük, teknolojiyi vaazlarına taşıdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bunu da gördük, teknolojiyi vaazlarına taşıdı
Abone ol
Tokat’ın Taşlıçiftlik Fatih Camii Din Görevlisi Mustafa çakırtaş, Her Hafta Cuma Namazı öncesinde Gerçekleştirdiği Vaazlarını Canlı Olarak Sosyal Medya Hesaplarından Yayınlarken, Hazırladığı Görseller Ve Kur’an Ayetlerini Projektör Ile Cami Duvarına Yansıtıyor.

Tokat’ın Taşlıçiftlik Fatih Camii din görevlisi Mustafa Çakırtaş, her hafta cuma namazı öncesinde gerçekleştirdiği vaazlarını canlı olarak sosyal medya hesaplarından yayınlarken, hazırladığı görseller ve Kur’an ayetlerini projektör ile cami duvarına yansıtıyor.

Mustafa Çakırtaş, uygulamalarıyla cemaat tarafından “teknolojik imam” olarak tanınıyor. Geleneksel vaaz yöntemlerinin yanı sıra teknolojiyi de kullanan din görevlisi bu yöntemle dini bilgilerin daha anlaşılır ve akılda kalıcı olduğunu düşünüyor. Çakırtaş’ın uygulamaları kimileri tarafından takdir edilirken kimileri tarafından da uygun görülmüyor.

Kimileri görsel destekli vaazların, konuların daha iyi anlaşılmasına ve dinleyicilerin dikkatinin dağılmadan vaazı takip etmesine yardımcı olduğunu belirtirken kimileri de resimli ve görsel vaazın cami içerisinde uygun olmadığını düşünüyor.

Cami cemaatinden Mustafa Sofuoğlu, konuyu Diyanet İşleri Başkanlığı Alo 190 Fetva Hattına sordu. Yetkili soruya “Görselle anlatım cuma namazına engel olmaz” cevabını verdi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Boş arazide çıkan yangın korkuttuÖnceki Haber

Boş arazide çıkan yangın korkuttu

Ispartada 120 sporcu Gül Koşusunda ter döktüSonraki Haber

Ispartada 120 sporcu Gül Koşusunda ter d...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar