160x600
24 November, 2025, Monday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Bunaltıcı sıcaklar vatandaşı sulu meyvelere yönlendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bunaltıcı sıcaklar vatandaşı sulu meyvelere yönlendirdi
Abone ol
ERZİNCAN’DA HAVA SICAKLIKLARININ ARTMASIYLA BİRLİKTE VATANDAŞLAR SU İHTİYACINI GİDEREN MEYVELERDEN KARPUZA YÖNELDİ

Erzincan’da hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte vatandaşlar su ihtiyacını gideren meyvelerden karpuza yöneldi.


Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı Erzincan’da vatandaşlar, sulu ve serinletici meyvelerden olan karpuza ilgi gösteriyor. Geçen yıla göre bu yıl daha az ekildiği için karpuz fiyatlarında artış yaşanıyor. Ancak vatandaşlar karpuzdan vazgeçemiyor. Sıcaklığın kendini hissettirmesiyle vatandaşların karpuza ilgisinin artığını dile getiren Mustafa Kaçmaz, “Türkiye’de bu yıl karpuz ekim alanı az. Hava sıcaklığının iyiden iyiye kendisini hissettirmeye başlamasıyla vatandaşların karpuza talebi arttı. Geçen seneye göre bu yıl karpuz fiyatları biraz daha yüksek. Karpuz ekenler bu yıl para kazandı. Bayburt’ta bu sıcakta vatandaşların karpuz yemesini tavsiye ediyorum. Karpuz insana serum gibi gelir” dedi.


Sıcak havada karpuz tüketilmesinin faydalı olduğunu belirten Murat Koç ise "Yaz mevsiminde karpuz tüketmek faydalıdır. Sıcak havada karpuz insanı serinletiyor. Vatandaşlara karpuz yemelerini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.


Öte yandan Meteorolojiden yapılan bilgilendirmede Erzincan’da hava sıcaklıların mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde olacağı belirtildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hamile eşi evi terk eden 35 yaşındaki adam evinde ölü bulundu Önceki Haber

Hamile eşi evi terk eden 35 yaşındaki ad...

Sinopta jandarmadan yasa dışı kenevir operasyonu Sonraki Haber

Sinopta jandarmadan yasa dışı kenevir op...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar