160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Buharkent halkı, kent tarihine sahip çıkıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Buharkent halkı, kent tarihine sahip çıkıyor
Abone ol
AYDIN'IN BUHARKENT İLÇESİNDE RESTORASYON ÇALIŞMALARI TAMAMLANAN KENT MÜZESİ, AÇILMAK İÇİN GÜN SAYARKEN, BUHARKENTLİ VATANDAŞLAR DA KENT TARİHİNE SAHİP ÇIKARAK, MÜZEYE BAĞIŞ YAPMAYA DEVAM EDİYOR.

Aydın’ın Buharkent ilçesinde restorasyon çalışmaları tamamlanan Kent Müzesi, açılmak için gün sayarken, Buharkentli vatandaşlar da kent tarihine sahip çıkarak, müzeye bağış yapmaya devam ediyor.



Buharkent ilçesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ve yıllardır atıl durumda olan tarihi bina, ata miraslarının ve kültürün gelecek nesillere aktarılması adına kent müzesi olarak ilçeye kazandırıldı. Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol’un talimatıyla satın alınan tarihi binada restorasyon çalışmaları tamamlanırken tefrişat çalışmalarının da tamamlanmasıyla müzede ilçenin kimliği yaşatılacak. Buharkent’in kimliğini korumak ve geleceğe aktarmak adına müzede sergilenecek eşyalar ile ilgili vatandaşların büyük destek verdiğini ifade eden Başkan Erol; “Kültür varlıklarımızı müzede yaşatarak, gelecek nesillere aktaracağız” dedi.



Ata mirasları olan çeşitli objelerin Kent Müzesi’nde sergilenmesi için Başkan Erol’un çağrısı üzerine harekete geçen Buharkentli vatandaşlar da, çağrıya kulak vererek geçmiş yıllarda kullanılan çeşitli eşyaları müzeye bağışlamaya devam ediyor. Son olarak Başkan Erol’un çağrısı üzerine harekete geçen Mustafa Çete, babası Mehmet Çete’ye ait olan ‘At Gemi’ ve ‘Cep Saati’ni bağışladı.



Şu ana kadar yüzün üzerinde bağışın olduğunu ifade eden Başkan Erol, Buharkentli vatandaşlara duyarlılıkları ve tarihlerine sahip çıktıkları için teşekkür ederek “Kent Müzesi’nde sergilenmek üzere Mustafa Çete amcamız babası Mehmet Çete’ye ait olan ‘At Gemi’ ve ‘Cep Saati’ getirmiştir. Eşya bağışı kampanyamıza kayıtsız kalmayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Kent müzesinin açılmasıyla birlikte kültür varlıklarımızı müzede yaşatarak gelecek nesillere aktaracağız” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyük Taaruzun 100üncü yılında Kuşadalılar meydanları DoldurduÖnceki Haber

Büyük Taaruzun 100üncü yılında Kuşadalıl...

Geleneksel okçuluk ve bowling disiplinlerinde Zafer Turnuvası düzenlendiSonraki Haber

Geleneksel okçuluk ve bowling disiplinle...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar