160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Bu pazarda her şey ev yapımı ve doğal

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu pazarda her şey ev yapımı ve doğal
Abone ol
AFYONKARAHİSAR'IN ŞUHUT İLÇESİNDE EV YAPIMI PEYNİR, YOĞURT GİBİ DOĞAL ÜRÜNLERİN SATILDIĞI ‘YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARI’ SADECE İLÇE HALKINDAN DEĞİL İLÇE DIŞINDAN GELEN VATANDAŞLAR TARAFINDAN DA YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR.

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde ev yapımı peynir, yoğurt gibi doğal ürünlerin satıldığı ‘Yöresel Ürünler Pazarı’ sadece ilçe halkından değil ilçe dışından gelen vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi görüyor.


Şuhut’ta kurulan Yöresel Ürünler Pazarında yöresel ürünler görücüye çıkıyor. Pazar esnafı evlerinde yaptıkları peynir, yoğurt, tereyağı ve kaymak gibi yöresel ürünleri satmak için akşam saatlerine kadar tezgahlarının başında bekliyor. Pazarda ev yapımı peynir 70 ile 80 TL arasında, yoğurt ise 125 ile 135 TL arasında, kaymak 50 TL, tereyağının kilosu ise 145 TL’den alıcı buluyor. Doğal ve yöresel ürünlerden almak için pazara ilçe dışından da müşterilerin gelirken, vatandaşların en çok yoğurt ve peynire ilgi gösterdikleri belirtildi.


Pazarcı esnafı Hasibe Düzdaş, sabah erken saatlerde pazara gelip tezgah açtıklarını kaydederek, “Akşama kadar buradayız, ürünleri kendim yapıyorum ve satıyorum. Peynir 80-85 TL arasında, tereyağını 130 TL’ye veriyorum” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Marmaris ve Datçada 78 göçmen kurtarıldıÖnceki Haber

Marmaris ve Datçada 78 göçmen kurtarıldı

Polis 3 bin 358 adet uyuşturucu hap ele geçirdiSonraki Haber

Polis 3 bin 358 adet uyuşturucu hap ele...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar