18 Mayıs, 2024, Cumartesi
DOLAR32.1847
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Bu müzede 250 bin böcek ve 20 bin kurutulmuş bitki örneği sergileniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu müzede 250 bin böcek ve 20 bin kurutulmuş bitki örneği sergileniyor
Abone ol
Atatürk üniversitesi'nde Kurulan Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi’nde, Yaklaşık 60 Yılda Toplanan 250 Bin Böcek örneği, 20 Bin Kurutulmuş Bitki çeşidi Bulunuyor.

Atatürk Üniversitesi’nde kurulan Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi’nde, yaklaşık 60 yılda toplanan 250 bin böcek örneği, 20 bin kurutulmuş bitki çeşidi bulunuyor.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversitede yapılması planlanan çalışmaları değerlendirmek ve gündem maddelerini görüşmek üzere rutin olarak gerçekleştirdikleri Senato ve Yönetim Kurulu Toplantısının bu haftaki oturumunu, Biyoçeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezimizde gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Toplantı öncesinde ise Biyoçeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezimiz bünyesinde kurulan ve yaklaşık bir yıldır misafir kabul eden Biyoçeşitlilik Bilim Müzemizin resmi açılışını yönetim ekibimiz, senato ile yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte yaptık. Doğu Anadolu başta olmak üzere Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından 60 yılda toplanan 250 bin birey, 10 bin türden oluşan ve özenle muhafaza edilen koleksiyonumuzu ziyaret etmeye tüm vatandaşlarımızı yanlarına minik yavrularımızı da alarak bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Aynı zamanda araştırma merkezi”

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, "Uluslararası iş birliğiyle ülkemize ait bilimsel materyalleri, Atatürk Üniversitesinin sahip olduğu koleksiyonlarla bir araya getirerek merkezimizi hayata geçirdik. Göreve geldiğim ilk günden itibaren kurulması yönünde yoğun bir gayret gösterdiğimiz bu merkezin bugün geldiği nokta bizler için gurur vesilesine dönüştü. Türkiye’de alanında bir ilk olan müzede aynı zamanda araştırma merkezi de bulunuyor. Müzede binlerce numune var. Burada bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı çalışmalar olacaktır" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karamanda iş yerine kurdukları gizli odada kenevir yetiştiren 2 kişi tutuklandıÖnceki Haber

Karamanda iş yerine kurdukları gizli oda...

Ağrı İl Müftüsü Şafak: “İsrail bir avuç Müslümana karşı zulmediyor”Sonraki Haber

Ağrı İl Müftüsü Şafak: “İsrail bir avuç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar