160x600
01 Temmuz, 2025, Salı
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Bosna Hersek ve Hırvatistanda sel

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bosna Hersek ve Hırvatistanda sel
Abone ol
Bosna Hersek Ve Hırvatistan’da Etkili Olan Yağışlar Nedeniyle Nehirlerde Su Seviyesi Yükseldi, Birçok Kentte Sel Ve Taşkınlar Meydana Geldi.

Bosna Hersek ve Hırvatistan’da etkili olan yağışlar nedeniyle nehirlerde su seviyesi yükseldi, birçok kentte sel ve taşkınlar meydana geldi.

Bosna Hersek’in Una-Sana kantonunda son günlerde etkisini gösteren aşırı yağışlar seli beraberinde getirdi. Su seviyesinin yükseldiği Una Nehri taşarken, Bihaç şehrinde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Sanski Most kentinde ise sel nedeniyle doğal afet durumu ilan edildi.

Hırvatistan’da ordu seferber oldu

Komşu Hırvatistan’da da şiddetli yağış sele yol açtı. Dünden bu yana yüzlerce asker, selden etkilenen bölgelerdeki halka yardım için seferber edildi.

Yağışların en çok etkilediği Kuzey Dalmaçya bölgesindeki Zadar’da bulunan Obrovac beldesinde acil durum ilan edildi. Belde merkezi ve okulların sular altında kalması nedeniyle eğitime ara verildi. Zadar’daki Gracac’ta beldesi de sele teslim oldu, en az 59 evi su bastı. Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, hükümetin selden etkilenenlere yardım için kaynak ayıracağını açıkladı.

Slovenya’da uyarı

Slovenya hükümeti de ülkenin doğusu için sel uyarısında bulundu. Meteoroloji uzmanları, bölgede yağışların önümüzdeki günlerde artmasının beklendiğini duyurdu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şırnakta 3 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda 2 asker şehit olduÖnceki Haber

Şırnakta 3 teröristin etkisiz hale getir...

Nazilli Belediyesporda hazırlıklar sürüyorSonraki Haber

Nazilli Belediyesporda hazırlıklar sürüy...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar