
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) 1 yıl süreyle ihraç edilmiş ve 10 gün önce cezası sona ermişti. Ancak Tanju Özcan, kesin ihraç istemiyle yeniden disipline sevk edildi.
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) 1 yıl süreyle ihraç edilmiş ve 10 gün önce cezası sona ermişti. Ancak Tanju Özcan, kesin ihraç istemiyle yeniden disipline sevk edildi.
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz yıl Bolu Belediye Meclisi'ndeki bir kadın üyeyle yaşadığı diyaloğun ardından parti kurallarına aykırı tutum ve davranışları nedeniyle disipline sevk edilmişti.
CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Özcan'a 1 yıl süreyle geçici çıkarma cezası vermişti.
Ancak geçtiğimiz günlerde partisine dönen Tanju Özcan, bugün yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.
Tanju Özcan, yerel seçimlere aynı kadro ve aynı söylemlerle gidilmesi halinde başarı şansının olmadığını dile getirerek, Mart 2024'te yapılacak seçimlerde başarının ancak değişimle mümkün olabileceğini belirtmişti.
Özcan, benzetme yaparak aynı moral bozukluğuyla devam etmenin seçimde başarı elde etmeye çalışmakla eşdeğer olduğunu ifade etti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son grup toplantısında "Değil 6'lı Masa, Türkiye'nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16'lı Masa kuracağım" şeklindeki sözlerine Tanju Özcan da yanıt vermiş ve Kılıçdaroğlu'na
"Sayın Genel Başkan hesap uzmanı ama ben 16'lı masanın siyasi maliyetini bir daha hesaplamasını tavsiye ediyorum" şeklinde bir ifade kullanmıştı.

Yorum Yazın