160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze halkı uçuruma doğru sürükleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze halkı uçuruma doğru sürükleniyor
Abone ol
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, “Gazze halkı uçuruma doğru sürükleniyor. Uluslararası toplum, bu çileyi sona erdirmek için mümkün olan her şeyi yapmalıdır.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, “Gazze halkı uçuruma doğru sürükleniyor. Uluslararası toplum, bu çileyi sona erdirmek için mümkün olan her şeyi yapmalıdır.

Konseyi, sivillerin korunması ve yardımların ulaştırılması için acil insani ateşkes sağlanması yönünde hiçbir çabadan kaçınmamaya çağırıyorum” dedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Çarşamba günü Gazze Şeridi için BM Şartı’nın 99. maddesini devreye sokmasının ardından bugün BM Güvenlik Konseyi acil olarak toplandı.

Gazze Şeridi’nde “acil insani ateşkesin” görüşüldüğü toplantıda konuşan Guterres, “Gazze halkı uçuruma doğru sürükleniyor. Uluslararası toplum, bu çileyi sona erdirmek için mümkün olan her şeyi yapmalıdır.

Konseyi, sivillerin korunması ve yardımların ulaştırılması için acil insani ateşkes sağlanması yönünde hiçbir çabadan kaçınmamaya çağırıyorum” dedi.

Konseyi harekete geçmeye çağıran Guterres, “Dünya ve tarih bizleri izliyor. Hamas’ın saldırıları, Filistin halkının kolektif olarak cezalandırılmasını asla haklı gösteremez” ifadelerini kullandı.

"Durum artık savunulamaz hale gelmektedir"

BM’nin Gazze’de kalma ve Gazze halkına yardım ulaştırma konusundaki kararlılığını vurgulayan Guterres, "Sağlıklarına ve yaşamlarına yönelik muazzam tehlikelere rağmen işlerine bağlı kalan kahraman insani yardım çalışanlarını takdirle karşılıyorum. Ancak durum artık savunulamaz hale gelmektedir" şeklinde konuştu.

Yoğun bombardıman ve çatışmalar ile İsrail’in hareket kısıtlamalarının, yakıt sıkıntısının ve kesintiye uğrayan iletişimin BM kuruluşları ve ortaklarının ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmasını imkansız hale getirdiğini söyleyen Guterres, "Gazzelilerin yiyecekleri tükeniyor.

Krizin başlamasından bu yana Gazze’de yüzlerce ve binlerce insana gıda ve nakit yardımı sağlayan BM Dünya Gıda Programı (WFP), faaliyetlerini artırmaya hazırdır. Ancak bunun için tüm ihtiyaç sahiplerine etkin erişim ve günde 40 kamyon gıda malzemesi gerekmektedir ki bu da şuan ki seviyenin çok daha fazlası demektir” dedi.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında arıza: Vatandaşların mağduriyeti kameralara yansıdıÖnceki Haber

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında arıza...

Kütahya ve ilçelerinde uyuşturucu operasyonu: 7 şüpheli tutuklandıSonraki Haber

Kütahya ve ilçelerinde uyuşturucu operas...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar